Murphy förlänger – får dubbelroll i Växjö

"Familjen är stolta"

Foto: Bildbyrån
Cory Murphy.
HOCKEY

Växjö förlänger med Cory Murphy.

Stjärnbacken kommer också bli ledare i klubben.

– Jag och min familj är jätteglada. Vi är stolta över att få kalla Växjö vårt hem, säger Murphy.

Efter 39 spelade omgångar är Växjö femma i SHL, på lika många poäng som Örebro och Färjestad.

Jakten på slutspelsplats är i full gång och mitt under den meddelar alltså Cory Murphy att han blir klubben trogen fram igenom.

"Är en utmärkt mentor"

36-åringen har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två år – och han kommer också få uppdrag som ledare inom föreningen.

– Hela familjen Murphy har verkligen tagit till sig Sverige som land och Växjö som stad, så till den grad att vi utöver avtalet som spelare kommit överens om ett påföljande avtal som ledare i klubben. Vi ser Cory som en utmärkt mentor för våra unga killar ända nerifrån J18 och uppåt. Tanken är att Cory skall arbeta med spelarutveckling snarare än som traditionell lagtränare, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till klubbens hemsida.

Leder backarnas poängliga

Cory Murphy kom till Växjö från KHL inför säsongen 2013/14. Tidigare har han spelat med Florida Panthers, Tampa Bay Lightning och New Jersey Devils i NHL. För tillfället leder han SHL:s poängliga bland backarna med sina åtta mål och 19 assist.

Och Murphy gläds över att stanna kvar i Småland.

- Jag och min familj är verkligen jätteglada över mitt förlängda kontrakt och att få stanna i Växjö. Vi är så stolta att få kalla Växjö vårt hem och det känns även jättekul att få fortsätta min karriär här som ledare, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM