"Så mycket blod att jag inte kunde se"

Josh Hennessy om skräckskadan

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Det var skräckscener när Josh Hennessy träffades av en puck i ögontrakten.

Men amerikanen kom tillbaka i spel trots ett igenmurat öga.

Och han räknar med spel på torsdag:

– Pucken träffade lite av mitt visir först och det räddade mig. Annars hade jag garanterat varit i stora problem nu, säger Växjöcentern.

Foto: Hans Abrahamsson

Som en av de sista spelarna kom Josh Hennessy ut från Växjös omklädningsrum.

Och det var inte någon vacker syn.

Det vänstra ögat var mer eller mindre igenmurat och en Hennessy är sydd med en mängd stygn runt ögat.

Sportbladet fick en pratstund med Hennessy:

– Jag såg inte skottet, försökte bara slå min kille in mot målet. Pucken kom lite högt samtidigt som jag halkade till lite. Den träffade lite av mitt visir först och det räddade nog mig. Tur att jag hade visir annars hade jag garanterat varit i stora problem nu.

”Det var så mycket blod”

Det var i slutet av den första perioden som Hennesssy träffades av ett skott från lagkamraten Ville Varakas. Han föll bödande ihop på isen med stora smärtor.

– Det var så mycket blod att jag inte kunde se något först, men tack gud är min syn okej. Jag tror inte det är någon fraktur, men vi får undersöka mer i morgon, säger han.

Men trots den otäcka skadan kom Hennessy tillbaka i matchen en bit in i den andra perioden och kunde fullfölja matchen med ett galler för ansiktet.

Hur kunde du spela när ögat ser ut så där?

– Det är final och jag ville bara tillbaka ut på isen. Jag fick vrida mitt huvud lite mer än vanligt.

”Hade erbjudit kontrakt direkt”

Är du orolig att det ska svälla upp ännu mer?

– VI får se, vi ska fortsätta att ha is på det, men förhoppningsvis ska det inte svälla upp mer. Det ser nog värre ut än vad det är.

Hennessy hyllades av sina lagkamrater:

– Om jag vore general manager i den här ligan hade jag ringt hans agent i kväll och erbjudit honom ett kontrakt för nästa säsong. Det var en otrolig insats. Han kom tillbaka och spelade med galler, men förutom det märktes det inte alls att han hade fått en puck rakt i ansiktet. Där är en kille som vill vinna, säger backen Noah Welch.