Evertsson talar ut efter slagsmålet

1 av 2 | Foto: Sveriges Radio
Växjös sportchef Henrik Evertsson i slagsmål med bar överkropp.
HOCKEY

Växjös sportchef har fångats på film när han med bar överkropp slåss på stan.

Nu talar han ut om det polisanmälda slagsmålet.

– Blir du antastad och påhoppad förutsätter jag att folk tycker det är okej att man försvarar sig, säger Henrik Evertsson till Smålandsposten.

Det var natten mot söndag som Henrik Evertsson och hans fru var på väg hem från Växjö Lakers guldbankett på Elite Stadshotellet.

Promenaden hem slutade med ett slagsmål på Storgatan som Evertsson polisanmälde.

Efter att en kort filmsekvens av ett slagsmål, där Henrik Evertsson såg ut att vara den klart mest aktive, publicerats i dag har även sportchefen anmälts för misshandel av Kronobergspolisen.

”Slet av mig skjortan”

Nu berättar han för första gången om tumultet i en intervju med Smålandsposten.

Han menar fortfarande att agerandet var i självförsvar efter att männen, som tidigare ska ha tjafsat med andra Lakersspelare och Evertsson inne på ett uteställe, följt efter sportchefen och hans fru:

– Exakt vilka ord som yttrades kan jag inte svara på, men det är hot. Det är förolämpningar. De kallar min sambo för en hora. En av dem spottar på henne. Det är "Fitt-Evertsson", jag ska få än det ena, än det andra och så vidare.

– Två av killarna är mer drivande än de andra. Jag får ett slag av den ena killen, som träffar över kindbenet. Den andre träffar mig med ett slag över halsen/struphuvudet. På filmen ser det lite fjantigt ut när jag går omkring i bar överkropp, men det är snarare ett mått på hur attackerade vi blev. De slet bokstavligt talat skjortan av mig, säger han till Smålandsposten.

”Otroligt tråkigt”

Därefter ska Evertsson ha försvarat sig själv och det är delar av det slagsmålet som nu bland annat publicerats på P4 Kronorberg.

– För det första är det otroligt tråkigt att många får se den och kanske inte sätter in sig i hela bilden. Jag hoppas att alla förstår att jag och min sambo inte var ute på stan och letade bråk bland grabbar i 20-årsåldern. Blir du antastad och påhoppad förutsätter jag att folk tycker det är okej att man försvarar sig. Men visst, bryter man ut en del av händelsen kan man välja vilken sida man vill. Jag hoppas att alla inser att det finns en bakgrund till de sekunder som visas på filmen, säger han till Smålandsposten.

ARTIKELN HANDLAR OM