Polisen: Filmsnutten bevisar ingenting

1 av 2 | Foto: Sveriges Radio
Växjös sportchef Henrik Evertsson i slagsmål med bar överkropp.
HOCKEY

Polisen vet fortfarande inte vilka som hamnat i slagsmål med Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson.

Men klart är att filmen inte räcker för att delge Evertsson misstanke om misshandel.

– Vi kan absolut inte dra några slutsatser från filmen, säger förundersökningsledare Carl-Gustaf Rask vid Kronobergspolisen.

SHL-pamparnas skandaler – krogslagsmål, dödshot, etc

Växjös guldfirande natten mot söndag har slutat med dubbla polisanmälningar. Först anmälde Henrik Evertsson flera yngre män för att de ska ha attackerat, misshandlat och ofredat han och hans fru.

Efter att ett filmklipp på cirka tio sekunder sedan visat på hur Evertsson själv var väldigt aktiv i slagsmålet under en sekvens så upprättade polisen själv en anmälan om misshandel.

– Blir du antastad och påhoppad förutsätter jag att folk tycker det är okej att man försvarar sig, sa Evertsson till Smålandsposten igår.

"Behöver mer underlag"

I dag berättar Kronobergspolisen att man hört Henrik Evertsson som målsägare, men några förhör med honom i rollen som misstänkt har inte genomförts.

– Nej han är inte hörd som misstänkt, där behöver vi mer underlag än vad filmen ger, säger förundersökningsledare Carl-Gustaf Rask.

Så filmen kan inte räcka för att delge honom misstanke?

– Nej det kan den inte.
Sportbladet pratade igår med Ola Kronkvist vid polisutbildningen i Växjö och han menade att sekvensen inte kunde förklaras bort som nödvärn, men du menar att det kan man inte sluta sig till?

– Nej jag kan absolut inte dra några slutsatser utifrån den filmen efter den bara är några få sekunder i ett händelseförlopp som kanske varat upp emot en halvtimme, säger Rask och fortsätter:

– Den lilla filmsnutten bevisar ingenting.

”Väntar på att motparten ska höra av sig"

För polisen är prioritet ett just nu att identifiera de män som ska ha varit inblandade i bråket.

– Vi väntar på att motparten ska höra av sig. Vi känner inte till vem den andra personen som figurerar på filmen är och vi vet inte vem som tagit filmen. De är välkomna att höra av sig, säger Carl-Gustaf Rask.

Tror du det finns mer film av händelsen?

– Ja, det tror jag säkert. I stället för att hjälpa till så spelar folk in det som händer nuförtiden.

SHL-pamparnas skandaler – krogslagsmål, dödshot, etc