SHL-sportchefen krävs på skadestånd

Åtalad för två fall av misshandel efter guldfesten

HOCKEY

Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson är misstänkt för missahandel i två fall.

Nu krävs han i åtalet på totalt 13 000 kronor i skadestånd av de två drabbade männen.

Det var i samband med Växjö Lakers guldfest i våras som klubbens sportchef Henrik Evertsson hamnade i slagsmål på Storgatan i centrala Växjö. Delar av händelsen fångades på film och visar hur sportchefen i bar överkropp håller fast en 20-årig man med ena armen och slår med den andra. Henrik Evertsson polisanmäldes för misshandel och har själv i sin egen version anmält det som att han blev attackerad.

– Blir du antastad och påhoppad förutsätter jag att folk tycker det är okej att man försvarar sig, sa Henrik Evertsson kort efter händelsen till Smålandsposten.

Rättegång i februari

Sedan i november är sportchefen åtalad för två fall av misshandel av åklagaren Yvonne Rudinsson och filmens sekvenser kommer användas som en del av bevisningen mot Henrik Evertsson. Förhör av vittnen har ägt rum och där beskrivit det som att han bland annat "ställde upp sig som Hulken".

Smålandsposten skriver på måndagen att den 20-årige mannen som mottog dessa slag, har krävt ett skadestånd på 5000 kronor. En jämngammal man som också ska ha blivit misshandlad i bråket, ska kräva 8000 kronor i skadestånd.

Rättegången är inplanerad den 4 februari i Växjö tingsrätt.