”Man behandlar inte supportrar så här”

Svarade med syrlig artikel på egna sajten

1 av 2 | Foto: TT
Växjö Lakers supportrar
HOCKEY

Växjö har fyra raka förluster i SHL och fansen har kommit med kritik mot laget i olika forum.

Nu svarar klubben med en artikel på egna hemsidan där man vill replikera under parollen ”påstående vs fakta”.

Ett grepp som spätt på kritiken.

– Man behandlar inte supportrar på det här sättet, säger Patrik Andersson, kassör i Lakers Lakejer.

Växjö har haft en knackig period kring jul. Två förluster före uppehållet följdes upp av två nya så här långt i mellandagarna. En svit som skapat reaktioner bland fansen.

Men Växjö nöjde sig inte med att höra kritiken på sociala medier och i andra forum – man svarade på den på sin egen hemsida under rubriken "fakta vs påstående".

Jag har ”roat” mig med att kolla upp lite kommentarer från er fans och har valt ut några för att helt enkelt granska dem”, skriver PR-ansvarige Elisabeth Anderberg och betar sedan av en rad påståenden om allt från utvisningsminuter, dåliga backar och för många insläppta mål.

”Fakta: Sam Hallam är cool katt”

Det sista påståendet om att Sam Hallam måste ryta ifrån och ge spelarna en rejäl utskällning besvaras:

"Fakta: Sam Hallam är en cool katt. ”Det är tätt mellan lagen nu. Det är ju det som gör det roligt” säger han som kommentar.”

När Växjö Lakers lade ut sin replik till fansen ledde det till ny kritik. På twitter svarade arga fans att det var "hjärnsläpp", ”oskönt osmart" och "konsekvent idiotiskt”. Även klacken supportergruppen Lakers Lakejers styrelse har sett klubbens svar - och reagerat.

– Jag är stum fortfarande. Det var mest förvåning i första läget, men givetvis också en viss besvikelse. Man behandlar inte supportrar på det här sättet. Supportrar har all rätt att klaga om det går dåligt, det hör till, säger Patrik Andersson, kassör och styrelsemedlem.

Andra konflikten i år

Vad tror du syftet är?

– Ärligt talat ställer vi oss den frågan också. Vi blir inte kloka på det, vi har aldrig varit med om något liknande.

Det är bara några månader sedan som klubben och fansen hamnade i en dispyt om klappor som gick så långt att Växjös PR- och eventansvarige Elisabeth Anderberg polisanmälde hot när klubben återinförde klapporna.

Hur är er relation till klubben just nu?

– Just nu är det ganska frostigt känns det som. Det är mer en uppgivenhet, säger Patrik Andersson.

I morgon möter Växjö Karlskrona på hemmaplan. Men någon protestaktion tror inte Patrik Andersson blir aktuell.

– Nej laget kommer få stöd, det är inte de som gjort det här. Vi ifrågasätter mer ledningen och de som jobbar med det dagliga.

Öman kritisk

Även före detta ordföranden och starke mannen i Växjö Lakers, Anders Öman är kritisk till texten:

”Läste precis tillrättavisningen av supportrar på VLH:s hemsida. Vad händer!? Kan inte tänka mig att det landar speciellt bra”, skriver han på Twitter

Elisabeth Anderberg kommenterar kritiken från fansen i ett sms till Sportbladet.

– Det är kommentarer som är vanliga efter matcher. Jag ville ge fakta om dessa. Mer än så är det inte. Synd att fansen tar det som kritik, säger hon.