Anderberg talar ut: "Blivit turbulent"

HOCKEY

Hon har varit i bråk med supportrar hela säsongen och valde i går att lämna Växjö Lakers.

I dag kommenterar Elisabeth Anderberg själv sin avgång.

– Supporterkulturen i Sverige är en hjärtefråga för mig och jag hoppas verkligen att något görs åt den, säger hon till P4 Kronoberg.

Elisabeth Anderberg har haft en turbulent höst som PR-ansvarig för Växjö Lakers och utsatts för hot efter några kritiserade val. Hon tog bland annat beslutet att förbjuda pappersklapporna och senare i vinter stod hon för en kritiserad ”påstående vs fakta”-artikel på hemsidan.

Igår meddelande Anderberg att hon slutar i klubben efter bara ett år – och nu väljer hon att tala ut i P4 Kronorberg. För kanalen berättar Anderberg att hon försökt jobba aktivt för att stoppa hotfulla kommentarer och personangrepp mot personer inom klubben, till exempel genom att stänga av användare.

"Blivit turbulent med fans"

– Det har blivit turbulent mellan mig och vissa fans. Jag har varit väldigt tydlig i hur jag tycker att man ska tackla vissa saker som händer, säger hon till P4 Kronoberg.

Men det ska inte ha varit fansen som drivit bort henne.

– Nej. Som person tycker jag det är viktigt att stå upp för mina värderingar och inte vara tyst om något är fel. Men också att vara lojal mot företaget jag jobbar för. När de här två sakerna inte går ihop måste jag sluta.

"De ska inte stå på min sida"

P4 Kronoberg: Står Växjö Lakers på din sida?

– Jag har sagt upp mig från Växjö Lakers och då ska de inte stå på min sida.

P4 Kronoberg: Kommer du gå på Växjö Lakers matcher framöver?

– Ja, självklart. Jag älskar Växjö Lakers. Laget Växjö Lakers. Jag har inte ett kärleksförhållande till föreningen.

Flera personer reagerade på beskedet om Anderbergs avgång med att det var det bästa som kunde hända föreningen. Det är inte åsikter som hon själv tagit del av.

– Jag bad min sambo att inte berätta vad som stod. Jag har förstått att det stod såna saker. Det har det ju gjort innan.

ARTIKELN HANDLAR OM