Cam Abbott klar som tränare i Växjö

Foto: TT
Cam Abbott gör comeback i SHL – som tränare
HOCKEY

Han tvingades lägga skridskorna på hyllan efter en i raden av många hjärnskakningar.

Men nu är Cam Abbott tillbaka inom hockeyn – som J20-tränare i Växjö Lakers.

– Det kändes som ett naturligt nästa steg för mig inom hockeyn, säger han till klubbens hemsida.

Cam Abbott var hård drabbad av hjärnskakningar under sin ishockeykarriär. Han tvingades till ett och ett halvt år långt uppehåll efter två tacklingar under säsongen 2010/11.

Förra säsongen var han dock med fullt ut i Luleå – ända fram till kvartsfinalen mot Frölunda där han åkte på en tackling mot huvudet av backen Erik Gustafsson.

Den smällen skulle senare visa sig avsluta Abbotts karriär. Så medan brorsan Chris spelat vidare i HV 71 så har Cam hittat sin sysselsättning i spelarfacket Sico och som en del av referensgruppen som är kopplad till situationsrummet.

Men nu ska han återvända till isen som tränare. Växjö Lakers meddelade i dag på sin hemsida att Cam Abbott från och med nästa år är klar som huvudtränare för klubbens J20-lag.

”Funderat länge”

– Jag har funderat länge på att börja coacha och jag kände att det här var en anmärkningsvärt bra möjlighet och att dessutom få vara en del av en bra organisation som Växjö Lakers. Ända sedan vi inledde diskussionerna har jag fått en väldigt positiv bild, säger Abbott i ett pressmeddelande.

Han hoppas att hans egen karriär ska vara till stor nytta i båset.

– Framförallt med min känsla för spelet och hur det ska spelas på en professionell nivå här i Sverige men även med min entusiasm och mitt engagemang. Jag hoppas även att jag ska kunna vara en förebild för killarna och dela med mig av mina erfarenheter. Jag har själv haft en fantastisk karriär med många möjligheter och jag vill kunna ge tillbaka och dela med mig av det jag haft förmånen att fått uppleva och erfara, säger han.