Henrik Evertsson upp i rätten i dag

HOCKEY

Guldyran slutade i vilt slagsmål på stan.

I dag inleds rättegången där Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson står åtalad för två fall av misshandel.

Det var två dagar efter att Växjö Lakers säkrat guldet på hemmaplan som hela klubben samlades för en stor guldfest med middag och nattklubbsbesök i centrala Växjö.

Men festen fick ett tråkigt slut för sportchefen Henrik Evertsson. På väg tillbaka till hotellet, där han skulle bo över natten, hamnade han i ett bråk med flera unga män.

”Okej att man försvarar sig”

Evertsson gick, via klubben, ut direkt och berättade om tumultet där sportchefen hävdade självförsvar och att han själv polisanmält händelsen.

Sen kom filmen som visade en vilt svingade Evertsson i bar överkropp.

– Blir du antastad och påhoppad förutsätter jag att folk tycker det är okej att man försvarar sig. Men visst, bryter man ut en del av händelsen kan man välja vilken sida man vill. Jag hoppas att alla inser att det finns en bakgrund till de sekunder som visas på filmen, sa han till Smålandsposten om de omtalade bilderna.

”Spänner sina biceps”

Men polisarbetet gav inte stöd för självförsvars-berättelsen. Polisutredningen mot de unga männen lades ned medan åtal väcktes mot Evertsson för två fall av misshandel. Flera vittnesmål och förhör ligger till grund för att åtal har väckts. Ett av vittnesmålen pekar ut Växjös sportchef som den klart drivande i slagsmålet.

”Evertsson börjar hoppa på stället och bröstar upp sig. Evertsson spänner sina biceps. Sedan ställer han sig så att han har sina knutna nävar framför ansiktet. Sedan går Evertsson till attack och börjar slå den ene killen i ansiktet. Kvinnan är fortfarande passiv. Hon skriker sluta, sluta”, står att läsa i förundersökningen.

Rättegången vid Växjö Tingsrätt inleds idag, huvudförhandlingarna väntas bli under dagen.