”De tog grepp om halsen på spelaren”

Växjö-spelaren vittnade i fallet mot Evertsson

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Rättegångförhandlingar i misshandelsåtalet mot Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson i Växjö Tingsrätt. Henrik Evertsson företräds av advokaten Johan Bäckström.
HOCKEY

VÄXJÖ. Henrik Evertsson är misstänkt för två fall av misshandel.

Under rättegången avslöjar Henrik Evertsson och hans advokat att en misshandel av en spelare i Växjö Lakers var upprinnelsen till bråket.

– De tog grepp om halsen på spelaren, säger advokaten.

Växjö Lakers sportchef Henrik Evertsson, 43, är åtalad för två fall av misshandel efter ett bråk efter Växjö Lakers guldfest i april ifjol.

En påstådd misshandel av en spelare i Växjö Lakers är upprinnelsen till bråket, menar Henrik Evertssons advokat Per Liljekvist.

– En av Växjö Lakers spelare var på en krog dagen guldfesten, under fredagen, och när han skulle lämna blev han angripen av bland annat två personer som i det här målet påstås vara målsägande, säger Liljekvist.

– De tog grepp om halsen på spelaren och förde hans huvud mot väggen. Detta iakttogs av ordningsvakter och avbröts ganska omgående.

”Dunkade mitt huvud i husväggen”

Spelaren själv vittnade om händelsen:

– Jag var på väg hem när ett gäng grabbar, fyra till sex personer, kom mot mig och sa att jag hade snott ett halsband. En kille tog handen på mitt huvud och dunkade in det i husväggen. Det började blöda kraftigt. Jag blev chockad och rädd av händelsen.

Spelaren pekade ut de män som gjort den påstådda misshandeln och under guldfesten valde Henrik Evertsson att konfrontera dem:

– När Henrik Evertsson var på guldfesten och fick höra att de här männen fanns i samma lokal så sökte han upp dem för att fråga varför det bråkas med spelare. Det var anledningen till att han sökte upp dem. I samband med detta fälldes ord med illa innebörd mot Henrik Evertsson, säger Liljekvist.

Pekas ut av spelaren

Drygt tre timmar senare lämnade Henrik Evertsson festen.

– Det var då Henrik Evertsson blev påhoppad av männen från festen. Det utdelades slag och Henrik försökte värja sig, säger advokaten.

De målsägande får frågan om de minns något om händelsen med spelaren:

– Nej, är svarar den ene.

– Jag har hört mycket om guldfirandet och skandaler, men inte just den här händelsen, säger den andre.

Spelaren pekade under rättegången ut en av de målsägande som ansvarig för den påstådda misshandeln.

ARTIKELN HANDLAR OM