Ny storseger för Sverige

13-0 mot Norge i dag

SPORTBLADET

Kvart i sex på morgonen fick han fly från hotellet via brandstegen.

Men larmet var falskt.

Därefter gjorde Niklas Jihde sin bästa innebandylandskamp hittills när Sverige slog Norge med 13-0.

Pixbospelarens uppladdning inför Sveriges andra gruppspelsmatch i innebandy-VM var av det annorlunda slaget.

Klockan visade kvart i sex när Niklas Jihde vaknade med ett ryck på hotellet i Helsingfors. Brandlarmet tjöt och Jihde tvekade inte en sekund.

- Jag väckte min rumskompis Anders Hellgård och sedan rusade vi ut ur rummet och tog brandstegen ner. Vi hamnade på en bakgård, men vi var de enda på hotellet som tog sig dit. Jag var lite skraj ett tag. Jag har respekt för eld och sedan har man ju sett en och annan film, berättar Niklas Jihde.

Heter numera ''Brandmästaren''

Efter ett tag visade det sig att det inte var någon fara. Larmet hade utlösts av ångan från en dusch som hade stått på all deles för länge.

- Vi förstod ganska snart att det var falskt larm och gick in i receptionen. Där tittade de först på oss som om vi vore två uteliggare. Sedan sa de åt oss att gå tillbaka till våra rum. Det var en spännande start på dagen och jag har fått ett nytt smeknamn av killarna i landslaget.

Vilket då?

- BrandmästarenOE'85

Niklas Jihde fortsatte sedan att vara lika klarvaken i VM-matchen mot Norge. Den gänglige anfallaren, som gör sin bästa säsong i karriären, svarade för tre mål och fyra assist. 26-åringen var alltså direkt inblandad i fler än hälften av de blågula målen.

Största segern nånsin

- Det lossnade rejält för hela vår femma. Vi är lika hungriga när det står 8-0 och vill bara producera mer. Alla vill göra mål hela tiden. Det är därför det rinner iväg så här.

Sverige har aldrig tidigare besegrat Norge med så mycket som 13-0. Avstånden mellan innebandyvärldens tre giganter - Sverige, Finland och Schweiz - och resten tycks knappast minska.

- Jag tror inte att Norge har blivit sämre än för två år sedan. Däremot har vi blivit bättre. Vi har ett jämnt lag utan några stora stjärnor, och det är vår styrka, säger Niklas ''Brandmästaren'' Jihde.

TT