Ny storseger förväntas av Sverige

Lettland väntar i kvartsfinal

SPORTBLADET

15-2, 13-0 och 18-1.

Det är Sveriges segerresultat i innebandy-VM så här långt. Turneringen har knappast börjat ännu för svensk del och lär inte göra det heller i torsdagens kvartsfinal.

Då står Lettland för motståndet och nationen med Curre Lindström som populär hockeykapten har knappast kommit lika långt inom innebandyn.

Letterna kom sist i den andra gruppen med tre förluster och 5-27 i målskillnad.

- Mycket talar väl för att det blir tvåsiffrigt igen om vi visar upp samma inställning som tidigare, säger backen Johan Davidsson till innebandy.se.

Sveriges storsegrar i gruppspelet kom mot i tur och ordning Danmark, Norge och Tyskland. Och ingen räknar egentligen med att Sverige ställs på prov förrän i finalen - då hemmanationen Finland förväntas stå för motståndet.

Svenskarna har haft två matchfria dagar före kvartsfinalen och på onsdagen gjorde förbundet klart med ersättare till Per Lindfo rs som avgår som assisterande förbundskapten i det svenska landslaget efter VM. Det blir Joakim Nordström som kommer att jobba tillsammans med förbundskaptenen Peter Kokocha, som tidigare förlängt sitt kontrakt med två år. Nordström har framför allt gjort sig känd som den tränare som tog upp AIK i elitserien för två år sedan.

TT