Jihde blir proffs - men vill vinna SM-guld först

SPORTBLADET

Niklas Jihde blir proffs i schweiziska Grasshopper.

Med SM-guldet förra året har Pixbos målspruta har vunnit nästan allt.

- Jag behövde en ny morot, säger den trefaldige världsmästaren.

Niklas Jihde.

Pixbo vann elitserien med nio poäng före Warberg. Mycket tack vare stjärnan Niklas Jihde som slog rekord med 57 mål. Men efter säsongen flyttar 26-åringen till Schweiz och blir proffs i Grasshopper.

- Det har varit aktuellt sen jag kom med i landslaget för sex-sju år sedan. Jag har fått flera erbjudanden under åren men inte förrän nu känns det rätt. Jag har spelat åtta säsonger i Pixbo och vunnit alla individuella priser jag kan. Nu behövde jag en ny morot, säger Jihde.

Grasshopper, som är en sammanslagning av tre klubbar, missade playoff i år och kom sjua i ligan. Jihde vet varför klubben köpte honom.

- De ligger på en lägre nivå och tränar bara tre kvällar i veckan. De vill ha mängder av mål från min klubba. Och sen är det väl tänkt att jag ska locka folk till matcherna och ungar till klubben.

"En stor utmaning"

Han vill inte snacka summor men säger att kontraktet är väldigt bra.

- Ingen har fått så bra kontrakt tidigare. Jag blir halvtidsproffs och kommer jobba som tennistränare tre-fyra timmar om dagen. Jag spelade mycket tennis tidigare och var ganska duktig. Det blir skönt att kunna lägga undan lite pengar, säger han.

I augusti går flyttlasset söderut.

- Det är lite nervöst men blir en stor utmaning eftersom jag inte känner någon och åker själv. Men innan dess ska jag vinna SM-guld och ha en god sommar.

Johanna Garå

ARTIKELN HANDLAR OM