”Det finns ingen som kan slå oss”

Pixbo vann SM-finalen i utklassningsstil: I år kunde vi verkligen njuta

SPORTBLADET

Pixbo tog sitt andra raka SM-guld i går.

Inför nytt publikrekord, 7 513 åskådare, på Hovet.

- I år kunde vi verkligen njuta på slutet, säger Henrik Quist på guldbanketten.

Foto: LARS ROSENGREN
Henrik Quist, till vänster, och hans Pixbo var till slut överlägsna i SM-finalen mot Warberg. På slutet kunde spelarna kosta på sig att njuta på planen. "Vi har det bästa laget", säger Quist.

Förra året sköt Anders Hellgård Pixbo till SM-guld 35.59 in i sudden death.

I år blev det inte så spännande på slutet.

Warberg gjorde matchens två första mål men sen kom segermaskinen från Göteborg i gång. Och man spred ut målskyttet - hela fem man delade på åtta raka fullträffar.

Jihdes sista

Niklas Jihde, som gjorde 57 mål i grundserien, spelade sin sista match med Pixbo innan proffslivet börjar i Schweiz. Men stjärnan gick mållös från finalen.

I stället klev landslags-mannen Henrik Quist, som gjorde två mål och spelade fram till två, fram och blev en av många guldhjältar.

- Det var helt underbart. Och skönt att kunna leda med så många mål på slutet. Vi kände att det var klart redan efter 15 minuter in på andra. Förra året vann vi i sudden och det var mer spontan glädje. I år kunde vi verkligen njuta på slutet, säger Henrik Quist.

"Vi har bästa laget"

Svaret på frågan om varför Pixbo står som segrare i år igen kommer blixtsnabbt.

- Vi har det bästa laget över två femmor. Det finns ingen som kan slå oss, säger Quist.

- Det är svårt att ranka de olika gulden. Jag har ett SM-guld innan och ett VM-guld, men jag kan inte välja något före de andra. Alla är stora.

Nytt publikrekord

Stämningen på segerbanketten på Blue Moon Bar i Stockholm var som väntat hög.

Det svenska innebandyförbundet passade på att dela ut priser, bland annat till årets herrspelare Anders Hellgård i Pixbo.

Man kunde också fira ett nytt publikrekord för svensk klubbinnebandy. Hela 7 513 åskådare kom till Hovet för att se på SM-finalerna.

- Warbergsupportrarna på läktaren hördes lite mer än göteborgarna under själva matchen. Men de blev desto tystare på slutet, säger Henrik Quist och skrattar.

Samtliga svenska mästarlag

Johanna Garå