Tidernas mirakel – del 2

Innebandy-
damerna vände 0-4 till 5-4 mot Finland: Det slår allt

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
SVENSKT DEPP... Blågult ligger under med 0-4 och förbundskaptenen Kristina Landgren och hennes spelare deppar.
SPORTBLADET

Sveriges innebandydamer gjorde som Tre Kronor.

Vände underläge 4-0 till seger med 5-4.

I VM-semifinalen mot... just det, Finland.

Finland har vunnit två raka innebandy-VM på damsidan. I går satte Sverige stopp för ett tredje, redan i semifinalen. Och tog en seger mot ärkerivalen som sent ska glömmas.

Finskorna ledde med 3-0 redan efter 12 minuter. Svenskornas försvar var virrigt och i början av den andra perioden släpptes ytterligare ett mål in.

"Otroligt skönt"

Men så hände något med svenskornas spel.

Innebandyns egen Per-Johan Axelsson, Hermine Dahlerus, klev fram. Kaptenen från svenska mästarna Balrog inledde målgörandet och när hon satte sitt andra, med åtta minuter kvar, gick Sverige upp i ledning för första gången.

5-4 blev också slutresultatet.

- Det var otroligt skönt. Jag har aldrig legat under med så mycket och sen vunnit. Just nu slår det här allt, säger en väldigt glad Hermine Dahlerus.

Finskorna var självklart dämpade efter mardrömsförlusten. Och drog paralleller med en annan svidande finsk förlust mot Sverige för inte så länge sen.

Möter Schweiz i finalen

- Det bästa laget vann. Nu känner jag bara tomhet. Men jag tog inte ut någon seger efter 4-0. Jag minns hur det gick i ishockey-VM, sa finska stjärnan Jonna Kettunen på presskonferensen.

Peter Forsberg & co låg ju som bekant under med hela 5-1 i kvartsfinalen mot Finland och vände till seger 6-5. Tyvärr blev det förlust i finalen mot Kanada för Tre Kronor.

Men ett VM-silver finns inte med i innebandydamernas planer. I dag står arrangörslandet Schweiz för finalmotståndet.

Det före detta schweizproffset Dahlreus kommer med andra ord inte kunna räkna med stödet hon har fått under veckan.

- Det kommer bli ett otroligt drag på läktaren. Schweiz är på väg uppåt och får inte underskattas. Vinsten över Finland har stärkt oss - nu ska vi bara ladda om för att ta VM-guld.

De här Blågula vändningarna glömmer vi aldrig

Johanna Garå

ARTIKELN HANDLAR OM