VM-guld - då rasade tränaren

"Spelarna var inte laddade"

1 av 2 | Foto: bildbyrån
Peter Kokocha - besviken coach.
SPORTBLADET

Sverige tog i går sitt femte raka VM-guld i innebandy. Men förbundskaptenen Peter Kokocha var långt ifrån helnöjd.

- Spelarna var inte laddade, det höll på att gå åt helvete, säger Kokocha till Sportbladet.

I går avgjordes världens minst ovissa VM. Det svenska innebandylandslaget gjorde sin plikt, besegrade Tjeckien med 6-4, och säkrade lagets femte raka guld.

Men inställningen i finalen var utom all kritik, enligt förbundskaptenen Kokocha.

- Det spelade ingen roll vad vi tränare sa. Spelarna såg fram emot finalen mot Schweiz, och blev besvikna över att få möta Tjeckien. Killarna var inte laddade och det höll på att gå åt helvete.

Sverige ledde med 5-1 efter halva finalen, men slappnade av och släppte motståndarna in i matchen.

Vid ställningen 5-3 hade tjeckerna flera chanser att reducera och ägde spelet totalt.

"Oerhört nervös"

- Det höll på att utvecklas till en mardröm, jag var oerhört nervös under matchen. Grabbarna fick darren också. Tjeckien är kanske det bästa defensiva laget i hela VM, de spelar lite som ishockeylandslaget, täpper till bakåt och kontrar.

En hårt dömd tjeckisk utvisning i mitten av den sista perioden gav Sverige chansen att gå ifrån till 6-3 och avgöra matchen definitivt.

Kokocha kunde äntligen pusta ut - guldet var säkrat.

Det var hans sista match med landslaget. Efter fem år som kapten lämnar han sin post, med tre VM-guld i bagaget.

- Det kommer att kännes mer i morgon, när man tar farväl från grabbarna på Arlanda. Men jag har jobbat 70 timmar i veckan i många år och längtar efter familjen, säger Kokocha.

Jihde: Kom inte upp i max

Anfallaren Niklas Jihde utsågs till turneringens mest värdefulle spelare. Jihde håller med om att inställningen till finalmatchen inte var hundraprocentig men säger att han aldrig var riktigt orolig.

- Vi kom absolut inte upp i max, vi hade 3-0 och slappnade av. Men det hade varit jordens sensation om de hade vunnit. På hundra matcher mot Tjeckien vinner vi hundra, säger Jihde.

- Vi spelar egentligen inte riktigt bra innebandy på hela VM. Men det är ändå stort att vi har tagit fem VM-guld och vunnit alla våra matcher.

Emir Osmanbegovic

ARTIKELN HANDLAR OM