Inga fler Zorro-finter i Balrog

Nede flyttar hem

SPORTBLADET

Stockholmssejouren blev bara ettårig.

Alexander Nede, 23, har bestämt sig för att flytta hem – till FC Helsingborg.

– Det här känns helt rätt, säger han i ett pressmeddelande.

Foto: Stefan Mattsson
Alexander Nede.

Alexander Nede är en av Sveriges mest kända innebandyspelare – på grund av Zorro-finten, som han behärskar bättre än någon annan. Hans innebandykonst har vevats om och om igen i tv.

Bra lösning

Han kom inför denna säsong till regerande svenska mästarna Balrog och har varit en av lagets tongivande spelare. Det blev dock stryk för Nede i säsongens båda matchern mot hans forna – och blivande – klubb, FC Helsingborg.

– Det här känns helt rätt. Vi ville flytta tillbaks till Helsingborg eftersom vi trivdes mycket bra i stan och jag har många kompisar här. När FCH sedan kunde presentera en bra lösning för mig så var det inte mycket att fundera över, säger Alexander Nede.

”Trivts väldigt bra”

Han ser tillbaka på tiden i Balrog med glädje.

– Jag har trivts väldigt bra med alla spelarna i laget och tränarna och tycker att jag utvecklats och mognat som spelare under det här året.

För Helsingborg är Nede ett välkommet tillskott.

- Det är lätt att man bara ser Zorro-finterna men Nede är en komplett spelare som kan mycket mer än så. Han har en bra fysik och är stark i närkamperna, dessutom har han ett mycket bra skott. Jag är övertygad om att han passar bra in i vårt lag. Han känner ju redan de flesta av spelarna, säger klubbens tränare Vidar Jonsson.

Alexander Nede har undertecknat ett tvåårskontrakt med Helsingborg.

Johan D Lundin ([email protected])