Dalen pressade fram avgörande femtematch

Besegrade Warberg med 6-5

SPORTBLADET

Horribelt försvarsspel innebär att Warberg tvingas till en femte semifinal mot Dalen.

– Det var inte mycket som var bra överhuvudtaget, säger Warbergs tränare Kent Göransson till sportbladet.se efter 5-6-förlusten i den fjärde semifinalmatchen.

Framförallt fick Dalen göra sina mål alldeles för enkelt. Ofta lämnades spelarna helt fria och i öppna lägen mot Warbergs kämpande målvakt Peter Sjögren.

Dalen, med kniven på strupen, tog tag i taktpinnen och gick från 1-1 till 5-1 uppbackade av 2 000 hemmafans.

– Ingen bra insats av oss. Första fem var det bra rörelse men efter att de gjorde 2-1 och 3-1 var det helt värdelöst, tycker Kent Göransson.

Även om det spelmässigt var hyfsat jämnt kunde Dalen göra målen.

? Alexander Bodén slog in en boll, från det högra sarghörnet, som såg ut att bli enkel för Warberg. Men när både Kimmo Eskelinen och målvakten Peter Sjögren misslyckades få bort den så fick Henrik Johansson öppet mål till 2-1 efter 13,23.

? Med en minut kvar av första perioden gjorde Daniel Marklund 3-1. Fredrik Westling, mycket duktig för kvällen, vände bort Staffan Simonsson och serverade Marklund yta och tomt mål.

Bytte taktik

Warberg ändrade helt taktik inför andraperioden och satsade rejält framåt. Det skapades chanser, men man läckte fortfarande bakåt. Dalen utnyttjade det på nyo.

? Mattias Wallgren slog en långboll på chans. Den tog Christian Hjort ner på bröstet och knackade effektivt in till 4-1. Tid 6,27 av mittperioden.

? Knappa minuten senare iscensatte Daniel Marklund en kontring. Han slog en pass till Johan Lindgren, avancerade framåt och fick tillbaka bollen. Warberg var helt överspelade och 5-1 ett faktum.

Kalle Karlsson och Peder Bodén gjorde varsitt mål vilket innebar 6-2 till Dalen inför sista perioden. Där ryckte Warberg upp sig ordentligt.

De spelare som bänkades efter första perioden, Andreas Wahman, Kalle Karlsson och Anders Sjöstrand, kom alla in efter 2-6 och tog faktiskt tag i det. Warberg kämpade sig helt enkelt in i matchen och Staffan Simonsson, Kalle Karlsson och Jim Canerstam nätade fram till 5-6.

Det gjorde att det ändå blev tajt på slutet.

Vann rättvist

– Det är jag i alla fall nöjd med. Kan vi fortsätta så på söndag blir vi svåra att tas med, säger Kent Göransson som erkänner att Dalen vann rättvist.

– Lite onödigt av oss att släppa upp dem på slutet. Vi borde punkterat matchen. Men som vanligt är det lättare att jaga än att jagas, menar Dalens tränare Lars Jedheim.

Dock höll Dalens målvakt Fredrik Hörnqvist, förutom första insläppta, hög klass och redde ut pressen mot slutet. Bland annat med en fin räddning på ett skott från Mikael Holmer.

– Deras poängkungar var ganska bleka annars, tycker Lars Jedheim.

Det var starkt av Dalen att kvittera till 2-2 i matcher. Trots att man saknade Gustaf Forsberg, Patrik Lundström och Andreas Carlbom.

Den sistnämnde kommer möjligtvis kunna spela i femte och avgörande matchen i morgon.

Tidigare har Warberg vunnit klart på hemmaplan. Vad talar för Dalen den här gången?

– Att vi drivs av en väldig revanschlusta för suddenförlusten i femte semifinalen för två år sedan mot just Warberg. Nu är det dags igen och jag tror vi kommer få lite mer av den tändningen som gör oss så bra hemma, säger Lars Jedheim.

Kent Göransson säger bara en sak om söndag:

– Då ska du få se på innebandy, det kan jag lova.

Sebastian Nurmi