AIK och Warberg slåss om SM-titeln - inför ett fullsatt Globen

SPORTBLADET

På lördag är det dags för innebandyfinal. Inför ett fullsatt Globen spelar AIK och Warberg om SM-titeln.

örra säsongen förlorade AIK innebandyfinalen mot Balrog inför ett fullsatt Hovet. I år är det andra förutsättningar. På lördag spelar AIK final för andra säsongen i rad. Motståndare denna gång är Warberg. Grundserievinnaren AIK mot tabelltvåan Warberg.

Förutom att motståndarna bytts ut har även spelplatsen flyttats. Ett fullsatt Hovet blir istället ett fullsatt Globen. Över 15 000 biljetter är sålda till lördagens SM-finaler på både herr- och damsidan.

Tuff semifinal

AIK:s resa till säsongens höjdpunkt inleddes med att enkelt besegra Järfälla med 3-0 i matcher. I semifinalen stötte laget sedan på Storvreta. Där blev det lite tuffare. AIK vann de två första matcherna. Storvreta lyckades sedan besegra AIK på bortaplan i match tre. Men AIK ryckte upp sig igen och tog sig vidare till final genom en bortavinst i match fyra.

Warberg slog enkelt ut Pixbo i kvartsfinalen med 3-0 i matcher. Semifinalen blev dock allt annat än lätt. Först i den femte och helt avgörande matchen lyckades Warberg gå vidare. Dalen stod för motståndet i semifinalen.

AIK har några spelare som måste kliva fram lite extra för att man ska ta det efterlängtade guldet. Landslagsbacken Peter Fischerström är en viktig kugge i de bakre leden. Förra säsongen blev han utsedd till seriens bäste back och denna säsong blev utmärkelsen ”Årets spelare”. Conny Vesterlund är spelaren som ska producera. Han vann den interna poängligan i grundserien och har varit bofast i landslaget under hela säsongen.

Håll ett öga på Hallbäck

Magnus Svensson och Magnus Hallbäck heter killarna i Warberg som AIK bör hålla ett extra öga på. Hallbäck vann Warbergs interna poängliga med sina 55 poäng. Svensson har blivit utsedd till den meriterande titeln ”Årets forward”.

AIK har drabbats av ett tungt avbräck. Det är backklippan Christian Hjertsson som drabbats av en kraftig blödning i låret och därmed missar SM-finalen.

Noterbart är att AIK redan börjat värva inför nästa säsong. En av världens bästa innebandyspelare Niklas Jihde har redan skrivit på för klubben. Även landslagsmannen Mikael Karlsson från Södertälje har skrivit på ett kontrakt med AIK. Han kommer närmast från Södertälje Rockets.

Damfinalen spelas mellan Iksu och Pixbo.

Daniel Markne

ARTIKELN HANDLAR OM