Fördel AIK efter straffdrama

Men Solnalaget höll på att tappa 3–0-ledning

SPORTBLADET

Det hela fick avgöras på straffar. Då stängde Kenneth Lundqvist i AIK-målet igen och blev stor hjälte när Solna-laget bärgade segern i den första kvartsfinalen mot Storvreta IBK.

- Man vet inte vad man ska säga. ”Kecke” har väl haft det lite halvtungt under säsongen precis som hela laget. Och så spikar han igen helt i en straffläggning, helt otroligt, säger AIK:s Niklas Jihde.

Lika nöjd lär Jihde ha varit sex minuter in på den andra perioden. Då hade AIK en 3-0-ledning med sig och hade dessutom spelat bra och kompakt innebandy mot ett kämpande Storvreta. Men då kom straffen. Och vändningen.

Världsstjärnan Mika Kohonen gjorde först mål på straff innan han såg till att assistera ytterligare två och göra ett annat mål själv. Två minuter in på den tredje perioden hade han vänt matchen.

”Tveksam straff”

- De sätter 1-3 på en mycket tveksamt straff. Då kommer de in i matchen igen, berättar Jihde.

Men den 4-3-ledningen kunde Conny Vesterlund se till att kvittera. Och sedan blev det inga fler mål varken under ordinarie tid eller sudden death. Istället fick straffar avgöra och där var som bekant AIK bättre.

- Det är grymt skönt, men det känns som att det var en rättvis seger. Vi har fler spelare som kan gå in och avgöra, avslutar en mycket nöjd Niklas Jihde.

Sportbladet.se ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM