Hellgård straffade tappert Helsingborg

SPORTBLADET

Seriesegrarna Pixbo tog via 5-4 efter straffavgörande ett stadigt grepp om kvartsfinalserien mot Helsingborg. Kombinationen Anders Hellgård, Peder Bodén och psykologiskt viktiga mål blev segervapnet för kvällen.

Foto: ANDERS WEJROT
Anders Hellgård, Pixbo.

Pixbo leder nu med 2-0 i matcher.

- Anders och Peder var givna vid ett straffdrama. Det gav utslag direkt. Nu ska vi vinna den här kvartsfinalen på torsdag, säger Pixbos tränare Magnus Augustsson.

Unga Helsingborg, som gjorde sin första hemmamatch någonsin i slutspelssammanhang, var dock det lag som anslog tonen i drabbningen. Redan efter 17 sekunder sprätte Marcus Gullstrand upp sitt första av två mål för kvällen.

- Det var precis vad som inte fick hända. Jag skojade med gubbarna och frågade om de mådde bra, skojar Augustsson vars offensiva Pixbo aldrig gav upp. Stekhete Bodén såg med sitt andra mål för kvällen till att det stod 3-3 inför sista perioden.

När Helsingborg, med dryga tre minuter kvar att spela, gjorde 4-3 för hemmalaget trodde nog de flesta att skrällen var ett faktum. Men Bodéns femte mål i kvartsfinalserien, med 43 sekunder innan full tid, ledde dock historien vidare till seger för Göteborgslaget. Rutinerade Anders Hellgård avgjorde med en läcker straff.

- Det gick lite lätt för oss. Men vi visade att vi är starka och kan vända underlägen, säger Augustsson.

MATCHFAKTA