Pixbos urladdning räckte till semifinal

Stark start låg bakom segern

SPORTBLADET

Pixbo är klara för semifinal efter 6-4 i den tredje kvartsfinalen mot Helsingborg. Hemmalaget startade i ruskigt tempo och ledde efter första perioden med 4-0, en ledning som bäddade för avancemanget.

Efter första perioden trodde nog de 602 personerna att säsongen var över för Helsingborgs del. Hemmalaget sprang nämligen lätt ifrån ett trögt Skånelag och hade klara 4-0 efter första perioden.

- Det finns ingenting att klaga på i den första perioden. Vi får utdelning på i praktiskt taget allt, sa Pixbos tränare Magnus Augustsson efter matchen.

Nyth avgjorde

I den andra perioden var scenförändringen total. Helsingborg tog för sig på ett helt annat sätt och gick snabbt upp till 4-3.

- Vi blev alldeles för bekväma i den andra perioden. Omedvetet trodde vi nog att det var klart, när vi hade 2-0 i matcher, 4-0 efter första perioden och de inte skapar någonting, säger Augustsson.

I sista perioden släckte hemmalaget, gästernas gnista med 5-3-målet. Fredrik Nyth avgjorde sedan tillställningen i öppen bur med sitt 6-4 mål.

Sportbladet.se ([email protected])