Kranberg tog AIK till semifinal

Solnalaget slog ut Storvreta ur slutspelet

SPORTBLADET

Kristoffer Kranberg.

Där har ni namnet på alla AIK-supportrars läppar efter att denne frälst laget med det matchavgörande 9-7-målet i den fjärde kvartsfinalen mellan AIK och Storvreta och fört Solna-laget till semifinal. Det var andra gången i det här slutspelet som Kranberg blev matchvinnare för AIK.

- Ja, det har nästan blivit en vana (skratt). Ärligt talat så var det jätteskönt att stänga den här matchserien. Nu spelar det ingen roll vilket lag vi får i semifinalen, säger Kranberg.

Foto: PETER KJELLERÅS
HJÄLTE IGEN Kristoffer Kranberg och AIK är i semifinal.

Kranberg gjorde segermålet med 1.58 kvar att spela, sedan Storvreta kommit starkt tillbaka och ätit in ett underläge från 5-8 till 7-8.

Matchen startade i ett furiöst tempo, där det mesta gick in bakom två olyckliga målvakter.

- Det har varit så i ett par matcher nu. Men jag tycker ändå vi spelade ett bra försvarsspel, där vi täckte bort många skott.

Jihde tillbaka med besked

Bland annat stänkte matchvinnaren Kranberg in ett mål redan i den första perioden. Det målet betydde 4-2.

Positivt för hemmalaget var också att Niklas Jihde äntligen hittade det flyt han saknat efter sin skada och gav sitt lag ledningen två gånger om i den första perioden.

- Han var suveränt bra. Inte bara målen, utan det också att han kan hålla i bollen i viktiga lägen och skapa lägen för sina medspelare, berömde lagkamaraten Kranberg.

AIK anförde matchen målmässigt och Storvreta fick hela tiden jaga. Ett bra bevis på det syntes i den andra perioden, då AIK vann skottstatistiken med 14-4 och målen med 3-1 och hade alltså 8-5 inför sista perioden.

Sportbladet.se ([email protected])