Gnaget har kopplat grepp på mästarna

Målvaktshjälten Lundkvist: Nu har vi tre chanser att klara det här

Foto: Bildbyrån
AIK:s Conny Vesterlund skriker ut sin glädje efter ett av målen i semifinalsegern (6-2) mot Warberg.
SPORTBLADET

Man ska tydligen heta Lundkvist i efternamn och vara målvakt om man ska vara hjälte inom sportens värld.

Inte Henrik, men väl Kenneth såg till att AIK är på väg mot SM-final efter att han storspelat när AIK vann den andra semifinalen mot Warberg med 6-2.

Nu är Solna-laget bara vinna en match till för att nå spel i Globen 8 april.

- Ja, nu har vi tre chanser på oss att klara av det här, sa målvaktshjälten efteråt.

Det har tagit tid men nu har AIK fått upp farten rejält i slutspelet.

Samma lag som höll på att missa slutspelet håller nu på att göra slut på allt i sin väg fram mot SM-finalen.

4–1 i det första mötet, följdes upp med minst lika klara siffror, 6–2 i det andra.

– Det har varit klara siffror siffermässigt men det har varit små marginaler som har avgjort. Hade de gjort 3–3 vid ställningen 3–2 och vi hade en spelare utvisad, så hade det kunnat blivit ett annat resultat. Nu räddade jag deras chans och vi gjorde 4–2 i anfallet efter, förklarar Lundkvist.

Jidhe – nu med speed

När AIK spelar som man gör just nu, verkar det inte spela någon roll att Warberg kommer dragandes med att de är regerande svenska mästare.

Niklas Jihde är en av spelarna som har fått upp farten lagom till slutspelet.

Han närmar sig VM-formen för varje match som går och med en ständigt leende Jihde i högform, drar han också med övriga spelare i laget att höja sig en nivå.

En av dessa är målvakten Kenneth Lundkvist, som under säsongen fått utstå mycket kritik. Men de räddningar han gjorde när Warberg stack upp i den andra perioden och de i slutperioden när matchen stod och vägde, var bland de grymmaste som skådats på en innebandyplan.

En jättematch till – och final väntar

– Det var nog inte min bästa match någonsin men en av de i alla fall. Det känns som om jag har 20-25 matcher i min karriär av den här kalibern. Det var ändå skönt för mig själv att visa att jag håller och jag trivs alltid att spela i ett slutspel. Orsaken till att det har gått tungt har varit att jag haft ryggproblem men ofta ser ingen den bakomliggande orsaken till varför man spelar mindre bra.

En till jättematch av Lundkvist och Warberg får finna sig i att uppleva SM-finalen på annat sätt än att vara med på planen och spela den.

Sportbladet.se