”En fritidssysselsättning för grabbar med pagefrisyrer”

Het debatt i Eftersnack om innebandy – seriös sport eller ”latjolajban”-hockey?

SPORTBLADET

SM-slutspelet i innebandy är i full gång. På torsdagskvällen spelades den andra semifinalomgången, men Eftersnack kom till stor del inte att handla om det sportsliga. Istället gick debatten het om huruvida innebandy bör tas på allvar som sport.

Många ville snacka innebandy och många hade sina bestämda åsikter om folksporten innebandy i torsdagens Eftersnack. Hälften menade att innebandy ska tas på allvar, den andra hälften pratade i termer som korpsport, latjolajban-hockey och folk som viftar med slickepinnar.

”Riktigt bra och underhållande”

”Kolla på lirarna. De som spelar innebandy är dem som vet hur man kontrollerar en boll med klubba! Här kan inte spelare a lá Kåberg/Ledin/Blomdahl gå långt”, skriver signaturen Innebandy.

”Svensk elitinnebandy är bland det mest underhållande man kan se! Det är ohyggligt snabbt, inget är klart förrän visslan ljuder... Snabba kontringar. ALLT finns”, skriver WIC-tor.

”Måste bara säga att innebandy är en riktigt bra och underhållande sport.den är verkligen kvar för att stanna. Dom stackare som klankar ner på innebandyn är oftast ÄLDRE som inte hänger med i denna fartfyllda sport. Men bandy ska följas live, skriver Kingen.

”Låtsassport”

”Det är ju en fritidssysselsättning för grabbar med pagefrisyrer och deodorantlukt. Vem står ut med gnisslet från skorna mot inomhusmattan?”, skriver Henke.

”Bevara oss från denna låtsassport med plastbollar och plastklubbor och yra "spelare" som skjuter denna ihåliga! Plastboll över hela plan medan domare och publik försöker uppfatta vad som hände”, skriver RonnyRTA.

”Innebandy är en sport skapad av personer som inte klarar riktig sport. Jag ska bli bäst i curlingolf eller kast med liten hårborste”, skriver Bob.

”Var är daminnebandyn?

Linda får avsluta sammanfattningen av kvällens Eftersnack. Hon efterlyser daminnebandy: ” Tycker att det är jätte roligt att det visas innebandy på tv, men var är damslutspelet? Dambasket kan minsann visas, men det är knappt daminnebandyn får plats på text-tv. Svagt tycker jag!”

Jim Jaber