Stor dramatik när Pixbo närmade sig finalen

Jönköping nära men inte ända fram

SPORTBLADET

Seriesegrarna Pixbo såg ut att ha matchen mot Jönköping under fullständig kontroll när Peder Bodén med 12 minuter kvar att spela hittade det lediga krysset bakom duktige Gunnar Domeij i gästernas mål.

Men 7-3 sänkte inte moralen hos smålänningarna. Tränaren Mikael Hill satsade allt framåt och lyckades hämta upp till 7-6.

- Vi ställde till det för oss i slutet. Det var bra för hjärtat att det lugnade ner sig efter deras sista mål, säger Pixbos tränare Magnus Augustsson.

Matchen bjöd tuffa närkamper och ett högt tempo från båda lagen. Annars så erkänt offensivt starka Pixbo visade upp ett tätt försvarsspel och tillät inte Jönköpings stjärnor att etablera något ordentligt spel i anfallszonen.

- Spelmässigt är vi med. Det är ingen katastrof. Vi vänder det här, var Jönköpingstjärnan Daniel Calebsson kommentar under den första periodpausen.

Vill slippa nervdaller

Optimistiske Calebsson var också den som spelade fram till 2-3 i mitten av den andra perioden. Men så med fem sekunder kvar att spela av mittperioden gjorde Daniel Johansson ett av sina tre mål för kvällen för Pixbo. På fin pass från Daniel Dahl tryckte han dit psykologiskt viktiga 4-2. Nervdallret i den avslutande perioden hoppas Augustsson slippa i returen på torsdag.

- Vi ska snacka om spelet i spel 5-mot-6. Vi måste vara kyligare och låta tiden gå, menar Pixbo-tränaren inför matchen som kan ta laget till final mot klara AIK.

Sportbladet.se ([email protected])