Ett ögonblick, Per Svensson, 25, innebandyspelare i AIK

…som blev avstängd i semifinalmatchen mot Warberg i måndags efter en anmälan från Storvreta

SPORTBLADET
Foto: BILDBYRÅN
Per Svensson.

Är du en känd buse i laget?

- Absolut inte. Det hör till elitidrotten att man ska vara hetlevrad, men jag har inte haft många utvisningar den här säsongen (trea i grundserien och etta i slutspelet).

Du blev avstängd i fjärde kvartsfinalmatchen mot Storvreta (3-1 i matcher) efter en tackling på deras stjärna Mika Kohonen. Sen fick du spela två matcher i semifinalen mot Warberg för att återigen bli avstängd i den tredje och sista. Förbannad?

- Ja, det var helt sjukt. Här sliter man en hel säsong med träning och matcher och så blir det så här. Jag hade redan avtjänat mitt straff och blir avstängd igen av disciplinnämnden efter en anmälan av Storvreta - som vi redan hade slagit ut.

Hur kändes det att inte vara på planen i den tredje semifinalen mot Warberg (3-0 i matcher)?

- Jag kan stå över igen i finalen om vi vinner med 8-0. Helt fantastiskt. Men visst var det nervöst. Jag var inte med till bortamatchen men lyssnade via AIK:s webradio.

Kommer du att spela hårt i finalen i Globen 8 april?

- Det gäller att täppa till bakåt och då ingår fysiskt spel. Men jag hoppas att det blir mer kreativt spel från min sida.

Till sist. Vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Att vi vinner guld och får vara friska och skadefria i finalen. Vi har haft problem med sjukdomar och skador tidigare år.

Jimmy Landström