Helsingborg missade semifinalen

Warberg tar sista platsen i innebandyslutspelet

SPORTBLADET

Helsingborg kom aldrig in i matchen.

Warberg hade inga problem att ta den fjärde och sista semifinalplatsen i herrarnas innebandyslutspel.

Hemma i Sparbankshallen spelade man ut Helsingborg och vann med 8–5. Det trots att lagets målvakt Peter Sjögren hade mordhotats före matchen, ett hot som togs på allvar och en åtgärd var att lagen aldrig bytte sida i matchen.

Redan efter tolv minuter stod det 3–0 till Warberg och gästerna kom aldrig in i matchen. Först nio minuter in i andra perioden lyckades man peta in ett mål som innebar 1–4. Man gjorde också 2–4 och fick lite hopp att även den här matchen skulle sluta som övriga matcher i kvartsfinalserien, med bortaseger.

Men då svarade Warberg med två mål precis före paus. Magnus Danielssons 6–2 mål, hans andra för kvällen, blev omdiskuterat då Helsingborgsspelarna – helt rätt – ansåg att det var hög klubba. I sista perioden försökte gästerna desperat komma tillbaka men matchen slutade 8–5. Mikael Holmer satte tre mål och assisterade till två.

Seriesegrarna Pixbo valde Täby – som slog ut mästarlaget AIK – som semifinalmotståndare och det innebär att Warberg och Storvreta möts i den andra semifinalen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM