”Han är en som bryter mönstret”

Foto: FOTO: BILDNBYRÅN
från blågult till gulksvart Henrik Larsson är klar för FC Helsingborg i innebandyns Superliga. Och han är spelklar redan till matchen mot Jönköping – på söndag.
SPORTBLADET

I onsdags spelade han landskamp i fotboll.

Nu byter Henrik Larsson blågult mot blåsvart, benskydd mot en plastklubba.

På söndag gör han premiär i innebandyns superliga.

Nu är tidernas innebandyskräll ett faktum.

I går registrerade FC Helsingborg Henrik Larsson, 37, för seriespel. Det betyder att han enligt reglerna får ställa upp redan i söndagens hemmamatch mot bottenlaget Jönköping.

– Henrik är licensierad nu. Han ingår i vår trupp och tränar på lördag. Efter den avgör tränaren Mikael Karlberg om han blir uttagen till matchen, säger sportchefen Glenn Stjernkvist.

Tidigare har källor inom klubben sagt att Larsson inte kommer att licensieras förrän det uttryckligen är bestämt att han får speltid. Det innebär rimligen att han nu kommer gå in som anfallare eller center i någon av FCH:s tre femmor.

– Det finns inga hinder längre. Allt handlar om att han ska tillföra någonting. Men hade jag varit tränare hade jag tagit ut honom, säger Glenn Stjernkvist.

Ligger tolva

FCH har inlett säsongen knackigt.

De har bjudit på offensiv innebandy och hotat topplagen, men allt för ofta förlorat hårfint. Laget ligger nu på en generande tolfteplats.

Och kanske är inte en närapå pensionerad fotbollsspelare räddaren ur svackan, men Glenn Stjernkvist vill ändå förtydliga att Larsson – som spelade innebandy fram till tjugoårsåldern - inte har licensierats som ett jippo, utan för sina spetsegenskaper.

Bra blick för spelet

I går tränade han för tredje gången med laget. Klubbtekniken rapporteras ha blivit bättre, men är fortfarande mil från ligans bästa.

Däremot bedöms hans blick för spelet som extraordinär och fysiken i absolut toppklass.

– Hans spelförståelse är samma som i fotbollen. Han är snabb, explosiv och kör smarta löpvägar. Ja, en som bryter mot mönstret, säger Stjernkvist.