Fotograferna kastades ut

Stängda dörrar när Henke tränade

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
henkehysteri Henrik Larssons debut för FC Helsingborg i Superligan har väckt stort intresse. I går tränade laget i hemlighet – bakom stängda dörrar.
SPORTBLADET

Nu gör FC Helsingborg allt för att skydda Henrik Larsson.

Sportbladet kan avslöja att fotografer blev utkastade från en sista hemlig träning.

– Det var inte på Henkes begäran, säger Helsingborgs sportchef Glenn Stjernkvist.

Hysterin kring Henrik Larssons sensationella debut i kvällens superligamatch mot Jönköping tog i går en ny sväng. Under stort hemlighetsmakeri genomförde han sin sista träning inför debuten. Och precis som inför viktiga matcher med fotbollslandslaget valde Helsingborg att stänga träningen i Högastenshallen.

– När jag och en annan fotograf kom dit för att fota var dörrarna låsta. Efter att vi knackat på ett tag kom det en pojklagsspelare och öppnade, säger en fotograf till Sportbladet.

När han kom in i hallen blev han ombedd att gå därifrån.

– Tränaren kom och sa att träningen var stängd. Vi fick inte vara därinne och blev utkörda.

Fotograferna vägrade ge upp och lyckades åter ta sig in i hallen.

– Då kom sportchefen och sa att vi fick fota. Men vi var tvungna att stå utanför en dörr med skitigt glass. Klart att man kände att man inte var välkommen, det var inte alls roligt.

”Ingen läktare”

Sportchefen Glenn Stjernkvist bekräftar att lördagsträningen var stängd för allmänheten. Men han hävdar att det inte hade något att göra med hysterin kring Larsson.

– Vi blev helt enkelt tvungna att göra så här eftersom vi tvingades byta hall och den här var mycket mindre. Det fanns ingen läktare eller plats för fotografer att stå på och sargen löper längs väggen. Vi kan inte ha en massa folk där inne då, säger Stjernkvist.