Henke hyllas efter debuten

”Han är mycket bättre än vad experterna tror”

Foto: Bildbyrån
Med Henke Larsson i laget lyckades Helsingborg vända ett underläge till seger i sudden death.
SPORTBLADET

Helsingborg. FC Helsingborg vände från 1–4 till seger med 7–6.

I centrum: Henrik Larsson – med elva bollkontakter på hela matchen.

– Vi är stela, ängsliga och har ingen fart alls. Vi slänger in Henke och han får fart i laget med sin spelstil, säger FCH:s coach Mikael Karlberg.

Foto: Bildbyrån
Henke Larsson.

Henke Larsson var ett enda stort leende efter sin sensationella innebandydebut i super­ligan.

– Det här var fantastiskt roligt. Riktigt skoj. Kanon.

Nu vill han fortsätta spela både innebandy och fotboll på toppnivå i Helsingborg.

– Jag vet att jag jättegärna vill lira innebandy men jag vet också att det skulle bli väldigt svårt att kombinera en innebandysäsong med en försäsong i fotboll. Rent fysiskt skulle inte det fungera.

– Sen är det möjligt att man kan hitta lösningar på ett eller annat sätt i samråd med någon klubb. Det optimala är med Helsingborgs IF, säger Henke.

HIF är förstående

HIF accepterar säkert att Henke missar en del av den allt för långa svenska uppbyggnads­säsongen eftersom man vet att Henke alltid håller sig i fysisk toppform.

– Jag är 37 år gammal. Ingen annan kommer att bestämma för mig. Visst har jag kontrakt med HIF till 10 januari men de har varit väldigt förstående i den här delen.

I går tänkte Henrik Larsson säkert inte mycket på HIF. Han njöt av varenda sekund han fick på Helsingborgs idrottshalls golv med klubban i händerna.

– Jag hatar att förlora och älskar att vinna. Det är glädje varje gång bollen trillar in i motståndarens mål och när det trillar in baklängesmål är man inte alls nöjd. Där är ingen skillnad mellan innebandy och fotboll, säger Henke.

Tror på Henke

Efter matchen – som FC Helsingborg vände från 1–4 till seger i sudden death med 7–6 över Jönköping – var alla fulla av beundran för Henkes insats.

– Han överraskar ständigt. Han är mycket bättre än vad alla experter runtom i landet som inte sett honom spela tror, säger FCH:s coach Mikael Karlberg.

Han tror stenhårt på Henke som toppspelare i superligan.

– Jag ser Henrik som en ypperlig rollspelare i vårt lag. Han bidrog starkt till vår vändning. Vi är stela, ängsliga och har ingen fart alls. Vi slänger in Henke och han får fart i laget med sin spelstil. Det finns en jättepotential även om han är 37 år.

Satt på bänken

Hela första perioden satt Henke på avbytarbänken.

– Det var tråkigt att sitta där i första perioden men jag hade inga förväntningar mer än att kanske få tre-fyra byten, säger han.

I den andra startade han och totalt blev det sju byten.

– Jag var jättenervös före matchen. Det blir jag fortfarande när jag ska spela fotboll också. Det är ett sundhetstecken som visar att man bryr sig om det man gör.