Tjeckien skakade Sverige i VM

Djurling säkrade Sveriges andra raka seger

SPORTBLADET

Inför sista perioden var de svenska innebandyherrarna illa ute, tjeckerna ledde med 3–2.

Men den svenska vinnartraditionen vägde tungt, med sex minuter kvar gjorde Fredrik Djurling matchavgörande 5–4.

– Det är skönt att vinna de tuffa matcherna, säger han till TT.

Foto: Nils Jakobsson
Fredrik Djurling säkrade Sveriges seger.

Sex herr-VM har spelats i innebandyhistorien utan en enda svensk förlust. Dessutom hade Sverige och Tjeckien mötts 21 gånger inför söndagens gruppspelsmatch i VM, alla 21 hade slutat med svensk seger. Men de tjeckiska spelarna och de 8 914 på läktarna brydde sig inte om statistiken. Efter 18 minuter var Tjeckien överraskande i ledning med 2–0.

– De var riktigt bra, bättre än någonsin. Vi vet att de är bra och de brukar vara bra i mästerskap. De kan absolut gå till final, de kan vinna mot alla i VM, säger Fredrik Djurling.

Med halva sista perioden kvar såg det ut som att Tjeckien skulle kunna skrälla och ta hem en poäng. Men då klev AIK:s stjärncenter Fredrik Djurling fram och lyfte in matchens sista mål, 5–4, i krysset.

– Det var skönt att göra mål där. Det var ett tajt läge och då är det alltid kul att göra mål, säger Djurling.

Tjeckien är Sveriges värsta konkurrent i gruppen och i och med segern talar mycket för att Sverige kommer att vinna gruppen. Under måndagseftermiddagen fortsätter gruppspelet för svensk del med ett möte mot Ryssland. Men även då är viktige backen Henrik Quist borta från planen. Som en ren säkerhetsåtgärd, på grund av en lättare skada i foten, vilar han för att kunna vara med när det är slutspelsdags.

FAKTA

VM herrar, grupp A

Tjeckien–Sverige4–5 (2–1, 1–1, 1–3)

Tjeckien: Martin Ostransky, Ales Zalesny, Lukas Nesmerak, Vojtech Skalik. Sverige: David Gillek, Fredrik Djurling, Niklas Jihde, Daniel Calebsson, Karl–Johan Nilsson.

Publik: 8 914.

Lettland–Ryssland 4–3 (1–1, 1–1, 2–1)

Lettland: Peteris Freimanis, Artis Raitums, Martins Rajeckis, Kristians Lisovskis. Ryssland: Alexander Taldonov 2, Dmitrij Uglanov.

Publik: 1 083.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM