Vinsten: 100 000

FC Helsingborg tjänar mer pengar än någonsin med Larsson i laget

SPORTBLADET

HELSINBORG. Förlust på planen men publikrekord och storvinst sidan om.

Med Henrik Larsson i laget tjänar FC Helsingborg mer pengar än någonsin.

– Ungefär 100 000 kronor tjänar vi på matchen i dag, det är väldigt mycket pengar för oss, säger klubbens ordförande Krister Azelius.

Foto: Foto: Bildbyrån
rekordpublik 2 355 personer kom till Idrottens hus i Helsingborg i går för att se Henke & Co. Och fotbollsstjärnans gästspel fortsätter ge klubben nya sköna inkomster.

Annandagsinnebandy är på väg att bli en stolt tradition i Helsingborg. Mot Warberg i går kom 2 355 åskådare till Idrottens hus, vilket innebär alla tiders publikrekord för FC Helsingborg. Huvudanledningen är så klart att stadens store son – Henrik Larsson – tog plats i lagets första femma.

– Självklart spelar Henrik en stor roll i det här, säger Azelius som också är styrelseledamot i Helsingborgs IF.

”Tuffaste matchen”

Larsson själv var imponerad av två saker – stämningen i hallen och motståndet.

– Det märktes att Warberg är ett av världens bästa lag. Det var den tuffaste matchen av de fyra jag spelat i Superligan, säger Larsson vars avtal med FC Helsingborg löpte ut efter gårdagens match.

Fotbollsstjärnans gästspel har gett klubben nya sköna inkomster och enorm uppmärksamhet. Larsson själv är fortsatt förtegen om framtiden.

– Ingenting är bestämt. När jag fattat ett beslut ska ni få veta det så fort som möjligt, säger Larsson som redan nu slår fast att han inte är med när HIF drar i gång fotbollsträningen 7 januari.

– Då är jag på semester.

”Bara spekulationer”

I kulisserna har det surrats om att Larsson kan fortsätta i FC Helsingborg för att under februari ansluta till HIF:s försäsong.

– Allt sånt är bara spekulationer, säger Larsson som dock inte sticker under stol med vad han tycker om svensk försäsong.

– Den är för lång. Jag är van vid ett annat upplägg, men som professionell spelare får man så klart foga sig, säger Larsson.