Henke-effekten

Fortsätter träna – och i går tog jumbon första segern

Henrik Larsson satt på läktaren när Helsingborg slog Mullsjö. Snart kan Henke vara klar för spel.
SPORTBLADET

På planen tog Helsingborg höstens första trepoängare.

På läktaren satt Henrik Larsson, 37, som fortsätter träna och därför har väckt styrelsens hopp om debut i Superligan.

- Vi har tittat på alla bitarna och kan registrera honom för match på en timme, säger ordföranden Krister Azelius.

Henke på läktaren.

Larssons träning med Superligalaget Helsingborg i torsdags var ingen engångsgrej. Enligt uppgifter till Sportbladet deltog han också på det matchförberedande passet i lördags.

Henke ger energi

- Alla höjer sig när Henrik är med och spelar. Han är ovan vid klubba och boll, men spelsinnet är snudd på utomjordiskt, säger lagkaptenen Magnus Anderberg.

Det är ännu oklart om Larsson tar nästa steg och drar på sig det blåsvarta matchstället i vinter. Men i gårdagens kamp mot Mullsjö behövdes han inte. Anderberg inledde lagets målskytte i powerplay och stod för ytterligare två poäng när skåningarna tog en säker 8-4-seger.

En stor ledare

- Vi vill ändå gärna ha in honom i laget, inte bara för att han heter Henrik Larsson, utan för att det är en duktig innebandyspelare. Och han är en ledare i omklädningsrummet, säger Anderberg.

Styrelsen hoppas så intensivt på den sensationella debuten att de har förberett all byråkrati.

Kan bli spelklar direkt

Larsson behöver inga övergångspapper då han inte har spelat i en innebandyförening på 17 år, och den simpla matchregistreringen löser ordföranden Krister Azelius i en handvändning.

- Vi kommer snabbt kunna administrera allt som krävs för matchspel, så länge tränarna vill ha med Henrik. Men inget händer före torsdag då han kommer hem från landslaget, säger han.

FAKTA

SÄSONGENS SKRÄLL

Pixbo värvade blygsamt och tippades i mitten, men plockar sina poäng lite i skymundan. Snart kan rävarna Quist, Dahl och Delborn glida upp i serieledning.

SÄSONGENS COMEBACK

En gång tjuv, alltid tjuv. I går blåste 37-årige Christian Hellström dammet av klubban och gästspelade i Balrog. På tio minuter gjorde han två mål och gick förbi hundra spelare i poängligan.

SÄSONGENS FLOPP

Visst tog Helsingborg ett kliv bort från skamvrån i går, men fortfarande är poängskörden pinsam. Storvretalirarna kan heller inte skratta åt tabelläget hittills.

SÄSONGENS SNACKIS

Är inte domarna för svaji.... ska TV4 verkligen... vad gör en tysk och en norrman i poängto... äh, vem försöker vi lura? Henke spelar innebandy, och det luktar inte ens jippo.