Halleluja!

Mullsjös nya hemmaplan – pingströrelsens kyrka

Foto: Jimm Wixtröm
Hemmamatcher i Guds eget hus – då kan han väl nte låta någon annan än Mullsjö vinna? ”Jag vet inte om han hejar på någon särskild”, säger pastorn Per-Åke Enström.
SPORTBLADET

MULLSJÖ. När Mullsjö i våras vann division ett så dög inte längre den gamla hallen.

Men det bostadslösa Superligalaget hittade en plats att flytta in i:Guds hus.

Söndag den fjortonde juni kommer 3200 pingstvänner sjunga till Guds ära i sin nya lokal i Nyhem, utanför Mullsjö. Men en sak kommer att sticka ut i kyrkan: linjerna på golvet.

För om man bortser från de tio dagar då den kristna festivalen Nyhemsveckan pågår, så ska nybygget främst hyras ut till Super­ligalaget Mullsjö.

– Jag har aldrig haft en liknande hemmaplan, det känns väldigt speciellt att ha Gud som vakar över en. Som söndersågade nykomlingar behöver vi stöd, då är Gud den bästa vi kan hitta, säger Mullsjös Fredrik Holtz, 23.

Okänd poängmaskin

Innebandylaget Mullsjö har redan kantats av mindre mirakel i år. De gick i våras upp i Superligan efter en rafflande sekundstrid. Och utan egentliga nyförvärv ligger laget nu tolva, mycket tack vare tre sanslösa vändningar i slutskedet mot Täby, Pixbo och Umeå City.

Fredrik Holtz personifierar skrällen: inför säsongen var han rätt okänd, nu är han sexa i poängligan.

– Vår säsong kommer fortsätta upp och ner, men kan vi hitta jämnheten blir det bättre, säger han.

Ni inviger er nya hemmaplan 22 februari. Hur mycket störs ni av att spela hemmamatcherna borta fram till dess?

– Vi har oftast spelat i Jönköping, det har fungerat och varit nästan fullsatt. Men i februari blir det lagom med något eget. Det blir ett lyft.

Gud alltid med

I nuläget är bygget varken en kyrka eller en hall, bara ett ekande skal som luktar fuktigt. Men när pingstpastorn Per-Åke Enström tittar ut över bjälkarna och cementen ler han.

– Det känns bra att få ihop kyrka, idrott, företag och politiker. I små kommuner klarar ingen av sådant här ensam, säger han.

Kommer Gud titta på även under de tråkiga matcherna i serielunken?

– Ja, han är alltid närvarande. Det är svårt att stänga ute honom.

... och då hejar han lite extra på hemmalaget?

– Jag vet inte om han hejar på något särskilt. Men jag kommer heja på Mullsjö.