Skrällgänget

Bytte tränare – nu är Balrog glödheta: Spelar för laget nu

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
På väg mot något stort.
SPORTBLADET

Balrog skrällde sig hela vägen till semifinal.

Och efter 3–0 i matcher menar Markus Palokangas att Täby gav bort avancemanget.

– De gav oss lillfingret, vi tog hela handen, säger lagkaptenen.

De var sista laget till kvartfinal och uträknade redan på förhand. Att Balrog skulle vinna över serietvåan Täby med 3–0 i matcher trodde de inte ens själva. Med enligt Balrogs lagkapten är det Täbys eget fel att de gav motståndarna en enkel resa till semifinal.

Lyckad comeback

– De gav oss första matchen mer eller mindre. Jag tror att de underskattade oss och när vi har 2–0 i matcher får de darr. De var bättre än oss i dag (läs: i går) men i sudden kan allt hända, säger Markus Palokangas.

Balrog bytte tränare inför slutspelet. Ett byte som fick rejäl fart på laget.

– Förändringar är ofta enbart positiva och i det här fallet har det verkligen var-it allt annat än negativa. Vi spelar mycket mer för laget nu, säger matchhjälten Jimmy Gustafsson.

Gustafsson har missat de två första slutspelsmatcherna på grund av sjukdom. Men comebacken kunde inte ha blivit bättre. Vid ställningen 3-3 var det han som fanns framför mål och kunde slå in avgörandet i sudden death.

”Gått av bara farten”

– Det är extra kul att göra så kallade skitmål, som jag gjorde. Jag tror ingen i laget hade trott att det skulle gå såhär lätt, men det har gått av bara farten, säger Gustafsson som precis som lagkapten hyllar målvakten Eric Jonsson efter matchen.

– All cred till honom, det var han som räddade oss i dag, säger Palokangas.

ARTIKELN HANDLAR OM