Innebandydörren öppen för Henke

”Finns en möjlighet”

SPORTBLADET

Helsingborg ska utmana förhandsfavoriterna om SM-guldet i innebandy. De ska göra det med den perfekta innebandyn. Och de ska göra det med eller utan Henrik Larsson.

Foto: OLA AXMAN

Fjolårsmästaren AIK bär fortsatt favoritstämpeln i superligan. De största konkurrenterna är enligt förhandstipsen Storvreta, Caperiotäby och Warberg. Men i västra Skåne finns en outsider – fjolårstian Helsingborg.

Att laget menar allvar den här säsongen vittnar årets tyngsta värvning om; finländske världsbacken Juha Kivilehto blir något att luta sig mot under säsongen.

– Vi ville ha en spelande back. Och han spelar innebandy så som jag vill att man ska spela. Han kan informera de andra spelarna och visa vägen till hur man spelar den perfekta innebandyn, säger tränaren Mikael Karlberg.

”Finns en möjlighet”

Den perfekta innebandyn, den går undan, enligt Karlberg.

– Vi vill bli mycket rörligare, spela på färre tillslag, ha mer fart i spelet. Vi ska också bli lite svårare att läsa och fatta klokare beslut genom att ha bättre alternativ.

För att öka farten ytterligare finns det en spelare som fortfarande kan ansluta till truppen. Men Karlberg räknar inte med honom, fjolårets största innebandyprofil: fotbollsstjärnan Henrik Larsson.

– Men vill han komma och spela så finns det alltid en möjlighet för honom att göra det med oss.

– Vi har en bredare och bättre trupp i år, men jag tyckte att han visade förra året att han tillför någonting. Annars gör man inte de prestationer som han gjorde förra året.

TT