”Ska prata efter fotbollssäsongen”

Innebandylaget hoppas på Henrik Larsson

Foto: Lennart Månsson
SPORTBLADET

Henrik Larsson flörtade med innebandyn efter Helsingborgs 1-2-förlust mot Halmstad i fotbollsallsvenskan. Sanningen är att Larsson fortfarande har kontakt med innebandyklubben och har sagt att han kan komma till spel i Superligan redan i höst.

– Han sa att ”ingenting är omöjligt till hösten”, säger FC Helsingborgs sportchef Glenn Stjernkvist till Sportbladet.

Henrik Larsson sa efter lördagens allsvenska match skämtsamt att han ”nog ska börja spela innebandy snart”. Ett uttalande som, även fast det nog mest var menat som ett skämt, tas emot med glädje i innebandyklubben FCH.

– Det gläder mig att han säger så. Det kanske är dags att börja diskutera med honom snart, säger Glenn Stjernkvist.

”Inget är omöjligt till hösten”

Sportchefen säger också att klubben har talat med Henrik Larsson om spel till hösten och att fotbollsstjärnan funderar på förslaget.

– När vi pratade i våras sa han att han tyckte att innebandyn var fantastiskt roligt och såg väldigt positivt på det. Han sa att ”ingenting är omöjligt till hösten”. Just nu är det svårt att få ett besked men han har inte tackat nej till oss.

Kommer diskutera efter säsongen

Stjernkvist säger att klubben kommer att fortsätta diskutera med Larsson så fort fotbollssäsongen är över.

– Henke är en väldigt professionell människa och vi respekterar att han håller på med fotboll nu. Men när den är avslutad kommer vi med största sannolikhet att ställa en förfrågan. Det var det vi sa i våras och han vet om det.