Femton mål av mästarna

AIK överlägsna i derbyt

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

Svenska mästarna AIK inledde årets Superligasäsong på bästa sätt.

15-4 mot ärkerivalen Balrog och tre mål av schweiziske nyförvärvet Emanuel Antener.

Emanuel Antener är det senaste schweiziska tillskottet i svenska Superligan. 21-åringen värvades till AIK från Floorball Köniz där han förra säsongen kom tvåa i den schweiziska poängligan.

Övergången från alplandet till Sverige brukar normalt vara svår för schweizarna man att döma av måndagens premiär så är inte så fallet för Antener.

Hattrick av kaptenen

Forwarden gjorde tre mål direkt och var en bidragande orsak till att AIK kunde köra över ärkerivalen Balrog i Botkyrkahallen.

– Det var jättekul. Vi gör en ganska bra match och det var en skön känsla att få göra debut i den Svenska Superligan, säger Anterer till klubbens hemsida.

Anetener ersatte pensionerade Niklas Jihde i förstakedjan som ensamma stod för nio av AIK:s mål. 15-4 slutade matchen efter att även schweizarens kedjekamrat Fredrik Djurling och Karl-Johan Nilssons stänkt dit tre bollar var.

FAKTA

Balrog–AIK 4–15 (2–3, 1–4, 1–8)

Balrog: Emil Söderström, Kristian Talme, Rickard Berg, Håkan Fröberg. AIK: Fredrik Djurling 3, Emanuel Antener 3, Karl–Johan Nilsson 3, Patrik Stanley 2, Kim Nilsson 2, Wilmer Viinamäki, Henrik Lorendahl.

Publik: 623. (TT)