Ett ögonblick...

Niklas Jihde, 33

Niklas Jihde. Glad.
SPORTBLADET

... som vann prestigematchen mot sin bror Peter i innebandys division VI mellan Landvetter och Frölunda.

Ni vann med 6–3 och du vann även den individuella kampen, ett mål och en assist, ­medan Peter hade en assist. Hur skönt var det?

– Det känns riktigt bra. Nu känns det som att man kan gå vidare och bocka av ytterligare en grej i livet. Det känns nästan som när vi vann SM-finalen i Globen, det är ungefär samma känslor. Det blev bara lite mindre champagne nu.

Hur bra var Peter?

– Han var sjukt vältränad och faktikskt bättre än jag trodde. När jag såg några bilder efteråt sa jag till damen att jag måste ut och springa mer. Det ser ut som att jag har dubbelhaka medan han ser helt slimmad ut.

Det var din första match efter att du slutade i våras, hur var det att spela igen?

– Det var kul. Det var faktiskt jäkligt kul. 11.15 en söndags­morgon och det är fullsatt i en ­division VI-hall! Och så var det häftigt att spela mot Peter.

Blev det några heta närkamper?

– De matchade hans förstalina matchade mot min kedja, så vi var inne samtidigt ofta. Han ville ­teka inledningsvis, och den tekningen vann jag. Men jag tror att han hade inskrivet i kontraktet att han inte behövde jobba hem över halva planen, och jag är ju inte känd för min backchecking, så det blev inte så många när­kamper. Men jag försökte ropa åt killarna att de ­skulle trycka till honom.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att jag får bättre betyg i tidningarna än Peter i morgon.