De vill spela om stjärnan i hatmötet

Hammarbys lösning på konflikten: ”Vinnaren får honom”

SPORTBLADET

Nu når innebandyns största bråk sin kulmen:

Bottenlaget Huddinge lånar in hela Balrog för att spela en division 2-match.

Det gör motståndarna Hammarby så ursinniga att de vill höja insatsen i matchen till svindlande nivåer:

Vinnaren får storstjärnan Mikael Karlsson.

I TVIST Mikael Karlsson vill lämna Balrog för Hammarby, men superligaklubben vägrar släppa honom.

Kriget blossar för fullt.

Hammarby och Balrog har stridit i ett halvår trots att två divisioner skiljer lagen åt. Nu pumpas bensin på elden när tabellettan Hammarby på söndag möter bottenlaget Huddinge i division 2. För motståndarna petar hela sin vanliga trupp och sätter in ett helt superligalag.

Balrog.

– Krig! Det är en ren krigshandling, säger Kenta Sjögren som ligger bakom Hammarbys satsning mot eliten.

Kontrakt till 2012

Huddinge är farmarklubb till Balrog som har speluppehåll i helgen, därför är massutlånet tillåtet. Det bryr sig inte Kenta Sjögren om. Han ser det som ett

ypperligt läge att lösa ett större bråk: det om landslagsmeriterade Mikael Karlsson.

– Vi spelar om honom, vinnaren får honom till sitt lag. Vilken match det kommer bli! Det kommer smälla i korridorerna!

Härvan började i våras. Trots att Mikael Karlsson har kontrakt med Balrog till 2012 ville han lämna för Hammarby. När han fick nej gick han över ändå, tränade och spelade en träningmatch och har nu hamnat i en sorts karantän: Balrog vägrar sälja, Karlsson vägrar spela.

När Balrogs sportchef Thony Andersson hör om Hammarbys utmaning brusar han upp.

– Det är tragiskt att Hammarby ska få poänger när de beter sig som jävla svin, säger han.

”Är vår spelare”

Varför ställer Balrog upp i stället för Huddinge?

– Vi har uppehåll och behöver en riktig match.

Släpper ni Mikael Karlsson om ni förlorar?

– Men... när det sjunker så lågt blir det så pinsamt. Micke är vår spelare. Alla vet det, likförbannat fortsätter Kenta med massa fånerier. Det är för jävligt att ingen ifrågasätter svineriet.

Karlsson spelar inte för er trots kontraktet. Är du rädd att tappa honom?

– Absolut inte. Jag tycker mer synd om honom. Han är en av Sveriges fem bästa innebandyspelare, men om han står kvar i sitt val kommer han om tre år vara halvplufsig

FAKTA

Mikael Karlsson

Ålder: 27 år. Klubbar: Geneta, Södertälje, AIK, Balrog, Huddinge IBS. Antal landskamper: 15 (8 mål, 3 assists, 11 poäng).

KARLSSONS TRASSLIGA TID – BRÅK, LÖFTEN & STJÄRN- ADVOKATER

Maj 2007: Mikael Karlsson spelar i landslaget och tillhör AIK i två år till, men säger rakt ut att han vill spela i Balrog. Efter tjafs och förhandlingar får han sin vilja igenom.

Maj 2009: Karlsson vill lämna för Hammarby, men Balrog sätter inte ens en prislapp. I bråket kommer det fram att hans signatur finns på ett nytt kontrakt till 2012 som ger en tredjedel av förra lönen, men hyran betald.

Juni 2009: ”Kontraktet är förfalskat” hävdar Karlsson och en advokat kopplas in. Han lovas bostad, körkort och jobb av Hammarby om han flyttar.

Juli 2009: Balrog kopplar in Thomas Bodström i fallet.

September 2009: Fallet går till skiljenämnden och plötsligt talar Karlsson lågt om urkundsförfalskning. Kenta Sjögren pekar hellre på det oetiska i att inte sälja till någon prislapp och sms:ar flera bytesförslag till Balrogs Thony Andersson.

November 2009: Thony Andersson säger att han fnyser åt förslagen och inte svarar på sms:en längre. Karlsson är klubbens spelare men har tränat en tid med Hammarby. Nu spelar han inte alls sedan veckor tillbaka.