Sverige krossade USA – nu väntar gruppfinal: ”Vi får se upp”

SPORTBLADET

Emelie Lindström, 23, kommer sent att glömma VM-matchen mot USA i går. Hon gjorde tio mål när Sverige krossade amerikanskorna med 28–1.

– Det var en konstig känsla, som om det inte var på riktigt, säger hon.

FOTO: BILDBYRÅN

VM har än så länge bara varit en ren uppvärmning för svenskorna. Premiärmatchens 17-3 mot Norge följdes av ännu ett målkalas mot USA. Motståndarna har än så länge inte varit i närheten av att hota svenskorna:

– Dem hade ju lite problem faktiskt. Vi var några klasser bättre även om de försökte och det är så stor skillnad som resultatet visar, säger Emelie Lindström.

Tuffaste motståndaren

Det kommer att bli tuffare i dag i kvällens tv-sända match. Tjeckien står för moståndet och det är den tuffaste motståndaren i gruppspelet.

– Tjeckien spelar väldigt defensivt och de gör det bra. De är väldigt organiserade och livsfarliga i kontringsspelet, så vi får se upp, säger Lindström.

Vad tycker du om att det är så stor skillnad?

– Ja, alltså. Det är ju lite stora siffror. Men om de här länderna inte är med skulle de inte utvecklas. De lär sig väldigt mycket och jag tror att det bara är bra att de får vara med. Förut var Tjeckien ett land som låg långt ned, men de har till och med tagit poäng av oss en gång.