Tvingas spela för Balrog igen

Balrog nobbade rekordbud

Mikael Karlsson kommer att spela för Balrog – tillfälligt.
SPORTBLADET

Efter den infekterade konflikten mellan Hammarby och Balrog är Mikael Karlsson på söndagen tillbaka i Superligan.

Karlsson har gått med på att spela för Balrog igen i utbyte mot att klubben öppnar de stängda förhandlingarna med Hammarby.

– Hade jag inte spelat hade jag kanske inte fått spela alls på två år, säger Karlsson till Sportbladet.

Mikael Karlsson har kontrakt med Balrog i två år till men vill själva spela med Hammarby i division 2. Anledningen är ett lukrativt kontraktsförslag från Hammarbys starke man Kenta Sjögren.

Balrog nobbade rekordbud

Efter månader av bråk har klubbarna nu närmat sig varandra. Karlsson tränar och spelar matcher med Balrog igen samtidigt som Botkyrkaklubben gått med att öppna förhandlingarna med Bajen.

– Jag har tänkt mycket och om jag inte spelar nu kan det bli så att jag inte får spela alls på två år. Jag hoppas att jag kan spela säsongen ut i Balrog och att vi sedan kan lösa allt, säger Karlsson.

Det senaste försöket från Hammarby att få loss Karlsson innebar ett rekordbud på 150 000 kronor. Förslaget levererades i fredags och skulle inneburit en rejäl putsning av innebandyns övergångsrekord på 100 000 kronor (Fredrik Holtz från Mullsjö till Storvreta).

”Hoppas vi kan lösa det som vuxna människor”

– Vi hade en extern finansiär som var beredd att betala. Vi bjöd det Micke sagt i media att han tyckte att vi skulle bjuda. Men pengar verkar de ha gott om eftersom de tackade nej, säger Kenta Sjögren.

Mikael Karlsson själv hoppas att smutskastandet klubbarna emellan nu är över.

– Jag hoppas att vi kan lägga allt bakom oss nu och försöka lösa det här som vuxna människor. Det är trots allt idrott det handlar om och alla vill se mig på planen, säger Karlsson.

FAKTA

Här är turerna i bråket

Maj 2009: Mikael Karlsson vill lämna Balrog för Hammarby, men Balrog sätter inte ens en prislapp. I bråket kommer det fram att hans signatur finns på ett nytt Barog­kontrakt till 2012.

Juni 2009: Kontraktet är förfalskat hävdar Karlsson.

Juli 2009: Balrog kopplar in Thomas Bodström i fallet.

September 2009: Fallet går till skiljenämnden, och plötsligt talar Karlsson tyst om urkundsförfalskningen. Hammarby sms:ar flera bytesförslag till Balrogs Thony ­Andersson.

November 2009: Thony Andersson fnyser åt förslagen och svarar inte längre på sms:en.

December 2009: Balrog nobbar Hammarbys bud på 150 000 kronor. Mikael Karlsson gör comeback i Balrog som lovar att öppna förhandlingarna med Hammarby igen.

ARTIKELN HANDLAR OM