71 mål på fem matcher

Sverige klara för VM-final efter ny storseger

Foto: Scanpix
SPORTBLADET

Det skulle vara matchen när allvaret började för de svenska innebandy-damerna men slutade med en ren uppvisning och ytterligare en storseger i hemma-VM i Västerås.

Sverige slog Finland med förkrossande 10-2 och är nu klara för en drömfinal mot Schweiz.

– Det var lite segt i början, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara till TV4 Sport.

Sverige har kört över allt motstånd i VM i Västerås. Till VM-finalen mot Schweiz kommer damerna med fem raka segrar och 71-8 i målskillnad.

Lobbade in slutresultatet

Semifinalen mot Finland skulle vara den första stora prövningen efter det lätta gruppspelet. Finskorna räknas som världens tredje bästa nation och skulle ge en fingervisning om var Sverige står inför den väntade finalen mot Schweiz.

Det slutade med en ny svensk storseger. 10-2 stannade segersiffrorna vid efter att Sara Kristoffersson dragit sin back och lobbat in bollen över den finska målvakten till slutresultatet.

Förbundskaptenen kritisk

– Det var ganska snyggt ja. Men det är så kul med publiken i ryggen. Man spelar med glädje hela tiden, säger Kristoffersson.

Trots storsegern så var förbundskaptenen inte helt nöjd.

– Första perioden var oerhört stökig och finskorna får chansen göra två-tre mål på öppna lägen men lyckas att missa. Det hade blivit en helt annan matchbild om de fått göra de målen, säger Jan-Erik Vaara.