Avgjorde matchen – sedan lämnade han i privatplan

Jihde åkte innan matchen var över

SPORTBLADET

Niklas Jihde gjorde avgjorde matchen mot Mullsjö i den andra perioden och säkrade Linköpings avancemang till Svenska Superligan.

Sedan bytte 33-åringen om och lämnade matchen inför den tredje i ett privatplan för att hinna till kvällens hockeysändning.

– Det enda jag vet är att jag ska vara i Ängelholm om en timme och 10 minuter, säger Jihde till Corren.

Niklas Jihde gjorde två mål när Linköping gick fram till en 3-0-ledning i den andra perioden mot Mullsjö. När övriga spelare laddade för den sista perioden bytte 33-åringen om till kostym och lämnade hallen för att flyga med privatplan till Ängelholm.

– Det är helt galet egentligen. Det finns inget hellre än att spela hela tredje perioden, säger Jihde till Corren.

Uppbokad av ishockeyn

Linköping hade ordnat lösningen för att kunna ha med stjärnan i matchen, trots att Jihde sedan tidigare varit uppbokad som studiovärd i kvällens Kvalseriematch i ishockey mellan Rögle och Leksand.

– Linköping är världens häftigaste innebandyförening, så det kan vara plan, helikopter eller rymdfarkost som väntar. Det enda jag vet är att jag ska vara i Ängelholm om en timme och 10 minuter.

Lägger klubban på hyllan

En dyr men kanske ändå prisvärd lösning med tanke på utgången. Tack vare veteranens två mål vann Linköping matchen med 4-2 och har därmed säkrat avancemanget till högsta serien. Men där får de spela utan Jihde.

– Kan man fixa ett flygplan så vet man inte vad som kan hända. Men, nej jag har väldigt ont i kroppen nu och det var sagt att jag och "Hellas" (Anders Hellgård) skulle hjälpa till med det här.