Visades ut för målgest – sågas av lagkamraten

”Kan vara helt avgörande”

SPORTBLADET

Henrik Stenberg hade gjort hattrick och Storvreta var på väg att säkra segern i den andra semifinalen mot Warberg.

Då hånade 20-åringen motståndarlaget med sin målgest och visades ut 2+10 minuter.

– Helt, helt onödigt. Det kan betyda matchen, sade lagkamraten Joel Kanebjörk i TV4 Sport.

Storvreta kunde ändå kvittera till 1-1 i matcher efter att ha avgjort i förlängningen.

Foto: FOTO: BIDBYRÅN
Henrik Stenberg.

Stenberg gjorde tre raka mål för sitt Storvreta och laget var på väg att ta över matchen mot favorittippade Warberg. Då firade 20-åringen med att springa förbi motståndarbåset och göra en hånfull gest.

”Kan avgöra”

Domarna var stenhårda och visade ut Stenberg 2+10 minuter.

– Helt, helt onödigt. Det känns sådär. Mot ett lag som Warberg som är hur vassa som helst i power play kan det betyda matchen. Det kan vara helt avgörande, sade lagkamraten Joel Kanebjörk.

Warberg utnyttjade också spelet med en man mer och kunde reducera genom Magnus Svensson efter att ytterligare en Storvreta-spelare visats ut.

”Domaren kan ha lite känsla”

Uppsala-laget kunde ändå reda ut stormen och kvittera i matcher efter att Dan Johansson avgjort med sitt 7-6 i förlängning. En lättnad för Stenberg som kunde ha blivit stor syndabock.

– Jag tänker inte på det när jag gör det. Det blir som det blir. Men jag tycker att domaren kan ha lite känsla. Sådant här händer tusen gånger under en säsong utan att det blir något, säger Stenberg till Sportbladet.

FAKTA

Warberg–Storvreta 6–7 (2–2, 2–2, 2–2, 0–1)

Warberg: Rikard Eriksson 2, Magnus Svensson 2, Johan Andersson, självmål. Storvreta: Henrik Stenberg 3, Dan Johansson 2, Mika Kohonen, Fredrik Holtz.

Publik: 2 200.

1–1 i matcher.