”Innebandyn kan hota fotbollen”

Nu vill Täbys starke man bli en del av Djurgården

SPORTBLADET

Täby förlorade SM-finalen mot Storvreta.

Nu vill styrelsemedlemmen och huvudsponsorn Christer Haglund att klubben på sikt ska bli en del av Djurgården.

– Jag tror att det skulle vara bra för oss båda. Innebandyn kan utmana fotbollen, säger Haglund till Sportbladet.

Det var en nedslagen Christer Haglund efter SM-finalförlusten mot Storvreta. Men mannen som var med och förvandlade bottenlaget Råsunda till silverlaget Täby tror på en ljus framtid för klubben och inte minst för innebandyn.

Annan klubbkänsla i innebandyn

– Som vi ser i dag är innebandyn en fantastisk folkrörelse och Sveriges näst största idrott. Jag tror att innebandyn kanske till och med kommer kunna utmana fotbollen på sikt. Även om fotbollen globalt alltid kommer att vara den största drotten, säger Haglund.

Haglund har ett förlutet i Djurgården fotbolls styrelse och säger att han tycker att innebandyn har flera fördelar som fotbollen saknar.

Vill bli en del av Djurgården

– Innebandyn har flera intressanta vinklingar som fotbollen har gått miste om. Framförallt klubbtillhörighet och lagkänsla. Jag vet hur mycket killarna känner för sitt klubbmärke i den här sporten. Det finns inom fotbollen men inte på samma sätt. De kommersiella villkoren har gjort att 75 procent av trupperna i fotboll är mer eller mindre fotbollsnomader.

Haglund har inte längre några kopplingar till Djurgården. Istället sitter han i Caperiotäbys styrelse och är även huvudägare och VD för klubbens största sponsor Caperio. Nu avslöjar Haglund att drömmen i framtiden är att göra Täbys silverlag till Djurgårdens.

–Om man spår i framtiden tror jag att det här laget blir en del av Djurgården. Jag tror att det skulle vara bra för oss båda. Men det finns inga kopplingar i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM