”Vi regerar här – det finns inga som pissar på oss”

Äntligen fick Hannes Öhman sin revansch: ”Fantastiskt lycklig”

SPORTBLADET

Han har väntat, kämpat – och petats när chansen väl dök upp.

När Hannes Öhman, 33, slutligen fick spela i Globen firade han med att skjuta hem Storvretas första SM-guld

någonsin.

– Vi regerar här. Det finns inga som pissar på oss, säger han.

Hannes Öhman (till höger, här tillsammans med lagkamraten Mika Kohonen) tackar lagandan för guldet.

De ägde spelet men kunde inte slappna av.

Med två minuter kvar anföll sex Täbyspelare för att kvittera Storvretas 3–2-ledning. Det var en tid för matchhjältar. En tid för Hannes Öhman.

Anfallaren fick bollen från egen målvakt, avancerade och skickade den i öppet mål. En halvminut senare bjöd han Henrik Stenberg på tom kasse till 5-2, guldet var klart.

Petades i VM-finalen

– Jag är fantastiskt lycklig. Vi är mer av ett lag än vad de är. En riktig jävla lagmaskin, vi gör high-fives, vi har energi. Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Hannes Öhman.

Han firade triumfen med att springa upp bland de rödklädda massorna och hyllas. För honom var det mer än ett guld. Efter en lång, framgångsrik karriär var målskytten slutligen framme vid Globen till VM-finalen 2006. Men där petades han och fick se sitt Finland förlora. Därefter har det ryktats om att karriären ska ta slut, men Öhman har kört på – och snopet missat finalen tre säsonger i rad.

När han slutligen nådde fram var hungern enorm.

– Det är en fantastisk arena att spela innebandy i. Hit kan jag komma fler gånger.

Hur speciellt var det för dig?

– Jag är förstås extra glad. Men jag tycker inte att de hade något tryggt spel att falla tillbaka på, det är mycket en-och-en, så det var enkelt att försvara sig.

Bitter silvermedaljör

Täbys Danne Bron-Sundbom var bitter efter förlusten, men bet ihop. Efter

Öhmans avslutning var han mest besviken på att laget var för fegt.

– Jag säger inte att vi gör en dålig match, jag vet att finaler är tillknäppta. Men jag tycker att vi kunde tagit mer kommando, säger han och fortsätter:

– Jag försökte säga det till kilarna därinne gång på gång: ”snälla killar” . Men det är unga killar, hoppas de får nya chanser, för man ångrar sig så jävla mycket.