Västerås innebandy går i konkurs

SPORTBLADET

Västerås innebandy går i konkurs, rapporterar SR Västmanland. Det innebär att herrlaget inte får spela i superligan och att damlaget tvingas lämna division 1.

Enligt VIB:s ordförande Björn Nordén så har föreningen jobbat hårt för att få ekonomin att gå ihop sedan i november i fjol, men att skulderna är för stora. Han säger att även vid den bästa rekonstruktion som går att göra, så blir det omöjligt att klara det ekonomiskt.

Eftersom Västerås inte hade betalat in serieavgifterna för sina lag på onsdagsmorgonen tar Svenska innebandyförbundets tävlingsgrupp att vid sitt möte under onsdagskvällen det formella beslutet att utesluta klubbens lag.

Därefter tillfrågas lag, enligt en vakansersättningslista, om de vill ta över platserna i herrarnas superliga respektive damernas division 1.

– Mora är första laget på ersättningslistan för herrarnas superliga. Tackar Mora nej till en plats i högsta ligan går frågan till Tyresö-Trollbäcken, säger Anwar Samuelsson, tävlingschef på Innebandyförbundet, till TT.

TT