Wikegård backar – efter utmaningen

SPORTBLADET

Efter Niklas Wikegårds påhopp på innebandyn blev han i går utmanad av Niklas Jihde.

Men nu tar Wikegård tillbaka sina ord.

– Det var ju ett skämt, säger han.

Foto: peter wixtröm
Backar.

Niklas Wikegård drev stenhårt med innebandyn vid Idrottsgalan i måndags.

– När jag ändå har hela idrottsetablissemanget här: Vi måste komma överens om en sak: Innebandyn är ingen sport, sa Wikegård, och hävdade att de under hans tid i Malmö, ”på 1800-talet”, hade en stor banderoll där det stod ”rädda grabbar spelar bandy”.

Fick mothugg direkt

– Det måste betyda att det bara är vänsterhänta och sängvätare som spelar innebandy.

Wikegård fortsatte sedan driva med Peter Forsberg, skidlandslaget och hockeyfolket. Men allra tuffast var han mot innebandyn.

Direkt efter galan fick han mothugg av damlandslaget i innebandy.

– Han vet uppenbarligen inte så mycket om innebandy, sa Emelie Lindström till Sportbladet.

”Borde tänka till”

– Han har ju inte ens tagit sig in på den här galan, så han borde tänka till innan han säger något nästa gång, sa Malin Dalbjer.

Får ni höra sånt här ofta?

– I såna här sammanhang tror jag inte innebandyn får så många lovord, men då tror jag inte att de, som Emelie säger, sett så många innebandymatcher över huvud taget.

Den tidigare innebandystjärnan Niklas Jihde tog det hela ett steg längre. Tillsammans med Svenska innebandyförbundet gick han ut och utmande Wikegård – i innebandy.

– Det enda han hade rätt i var att jag är vänsterhänt och att jag ser fram emot när han slänger sig för att täcka skott mot en plastboll i 180km/h. Wikegård är en grymt skön kille, men det är svårt att endast spela sarg ut i innebandy, oavsett hur "tuff" man är, sa Jihde.

”Jag tycker innebandy är skitkul”

Ord som verkar ha fått Wikegård att backa.

Nu går nämligen Wikegård ut på sin blogg och förklarar att det hela var ett skämt.

– Det var ju ett skämt. Jag förstår ju att innebandy är en av de största folkrörelser vi har och jag tycker det är hur kul som helst, säger Wikegård.

– Det är klart det är roligt att titta på innebandy, och det är klart det är en idrott. ”Rädda grabbar spelar bandy”, det är klart vi inte har haft någon sån banderoll nere i Malmö Isstadion, det var ju bara båg.

– Jag har tre döttrar. Alla döttrar har spelat eller spelar innebandy. Jag tycker innebandy är skitkul. Jag tycker definitivt att innebandy är en sport och jag tycker också det är roligt driva lite, att ha lite humor.

ARTIKELN HANDLAR OM